Familien Andersen / Dagbog 2011-2012

Dagbog 2011-2012

08.11.12
BENT: BEHANDLING AF ACHILLESSENE

Det er nu 7 uger siden, at jeg fik en behandling for min skadede achillessene. Jeg laver hver aften styrketræning med maksimal belastning direkte på achillessenen. Jeg har mærket stor fremgang og smerten er ved at aftage. Jeg løber dog kun ca. 20 min om ugen. Jeg mærker en lille smule ømhed efter løbet, men føler, at det går fremad. Jeg glæder mig meget til at kunne øge min løbemængde, så jeg kan komme ud og træne med Lonnie, Mark og Nicki. Om ca. 5 uger skulle det være muligt.

Formen er stadig god, da jeg cykler ca. 350 km om ugen i det fantastiske danske efterårsvejr. Det er dejligt, at jeg har noget godt tøj fra Fusion, som kan holde regnvandet fra kroppen.

24.10.12
IAGTTAGELSE TIL UNGDOMSLANDSHOLDET

Mark var i søndags til iagttagelsesstævne til DTRIF's ungdomslandshold. Det gik utroligt godt. De unge atleter startede med at løbe en 5000 m test. Mark løb på 18.02 min. Mark har løbet 5 gange siden sommerferien, så med lidt kontinuitet i træningen er der også noget tid at hente indenfor de nærmeste måneder. Tiden indfriede "boblerkravet". 

Herefter skulle atleterne testes på 800 meter svømning. Generelt svømmede de lidt langsommere end normalt. Løbetesten har nok kunnet mærkes. Mark svømmede på 10.02, som er 5 sekunder langsommere end hans udlæg på 1500 meter svømning. Tiden var dog indenfor landsholdskravet. Så alt i alt en god dag for Mark.

Mark er selv godt tilfreds med resultaterne og vi kan høre, at han har i sinde at blive endnu hurtigere. Nicki betragtede misundeligt de store drenge fra sidelinien. Kasper Gejl, som er ungdomstræner ved DTRIF, sagde til ham, at han gerne må stille op næste gang, atleterne skal testes. Det glæder han sig rigtigt meget til.

13.10.12:
BENT HAR MELDT FRA TIL VM PÅ HAWAII

Så er den store dag, hvor Hawaii Ironman skal køres, ved at nærme sig. Vi ønsker deltagerne et godt og fair race på den smukke ø. 

Bent har i et par år haft smerter i akillessenen. Siden December har det været meget slemt. Han formåede at komme i gang med at løbe en uge før Lanzarote Ironman, og det gik også godt den følgende måned. Men siden da har han haft meget ondt og har ikke kunnet løbe overhovedet. Så er det svært at stille op til VM på Hawaii og føle sig klar.

Bent har fået forskellige behandlinger hos sin fysioterapeut. I  starten af September sagde han til Bent, at han ikke tør at blive ved med at behandle, og at skaderne bliver varige, hvis han ikke får gjort noget ved det.

Bent fik tilbudt en HVI behandling hos Boesen Diagnostics i København. Han tog en svær beslutning og tog afsted for 4 uger siden vel vidende om, at vi så måtte melde fra til VM på Hawaii. Scanningen viste, at der var en stor mængde arvæv og nogle blodårer på tværs over akillessenen, som selvfølgeligt ikke skulle være der. Det forklarede smerterne.

Man har gode erfaringer med denne behandling og vi tror på, at det var den rigtige beslutning. Ellers kunne dette års VM blive Bents sidste race.  Det bliver det ikke. Bent har en lang genoptræningsperiode foran sig, men formen er god  og vi tænker fremad.

10.09.2012
I går var Mark til udtagelse til "De 24" på Hammerum Herreds Juniorhold. Mark følte selv, at det gik rigtigt godt, og det blev da også bekræftet, da der kom en e-mail fra hans trænere sent søndag aften. Mark er stolt og glæder sig til endnu et spændende og lærerigt år på Juniorholdet. Vi ved, at det betyder utroligt meget for Mark at blive udtaget, så vi er også meget stolte på hans vegne. - Tillykke til Mark fra os andre 3.

14.08.2012
Herning Svømmeklub afholdt for første gang et åbentvandsstævne i Fuglsang Sø. Vi har været med til at arrangere stævnet, og kunne derfor ikke selv deltage. Mark svømmede sit første åbentvandsstævne. Han svømmede 2.000 meter. Nicki svømmede også for første gang og tog ruten på 500 meter. Han var desværre så nedkølet bagefter, at han blev sendt med ambulance til Herning Sygehus. Det var ærgerligt, at det skulle ende sådan, men Nicki har det godt igen.

Denne måned er startet med en dejlig overraskelse, idet Geodis Wilson  gerne vil være med til at gøre en forskel på Bents forberedelser til VM på Hawaii. Bent har nu lavet en sponsoraftale med Geodis Wilson. Vi håber på, at vi på mange måder kan give alle sponsorer noget tilbage ved at vise logoerne frem på en god og positiv måde.

I weekenden var vores gode veninde, Betina Schmidt, til EM på 1/2 distancen, Kurt og Alex kørte deres Ironman debut til Challenger i København. De lavede alle nogle flotte resultater. Tillykke herfra!

Næste weekend er det Bents atleter, Lars og Stefan, der skal køre i Kalmer. Det bliver spændende at se, om vi får følgeskab af dem til Hawaii. Vi ønsker et godt race!

03.07.2012
Bent svømmede i weekenden POW - Palmestranden Open Water. Han vandt sin aldersklasse på den lange distance (6,3 km). Det var en kold omgang, da vandet kun var 14 C varmt. Bent havde problemer med nagivationen og var et stykke efter vinderen overall. - Det kan vist gøres bedre næste år.

Nicki var tilmeldt distancen på 500 meter, men måtte udgå efter 100 meter. Vandet var for koldt for ham.

Mark rejste i lørdags til Riccione, Italien, sammen med Juniorholdet. Der er ingen tvivl om, at de får en fantastisk oplevelse dernede.

Sommeren skal bruges til at træne optimalt. Vi har meget fokus på Bents træning, så han kan komme godt forberedt til Hawaii.

Bent vil i løbet af sommeren køre nogle cykelløb og svømme flere åbentvandsstævner som en del af forberedelserne til Hawaii.

Bent kørte den 2. juni Fjorden Rundt sammen med kollegaerne fra Velux. - Ja, det vil sige, at han stak af fra de andre og kørte de 107 km som en enkeltstart i tiden 2 timer og 41 min. - Det var effektiv træning.

Herefter rejste Bent til Lanzarote, hvor han skulle assistere som træner på en long distance camp. Der var en pæn tilslutning og der blev trænet en god mængde i alle discipliner.

03.06.2012
Så er årets første Ironman overstået. Vi kom begge godt igennem. Bent kørte det som en formtest efter en lang skadesperiode og meget lidt løbetræning. Benene holdt til maratondistancen, og nu skal der trænes 100% indtil Hawaii Ironman. Da Bents løbetid ikke var på det sædvanlige niveau, rakte den samlede tid "kun" til en 4. plads i aldersklassen.    

Lonnie gennemførte endnu en Ironman. Tiden var ikke god, men i forhold til den forudgående træningsmængde, er det ok. Vejrforholdene var supergode, idet der ikke var meget vind på ruten i forhold til de tidligere år. Jeg kørte i min Fusion  World Cup dragt, som også er god til langdistance. Dragten føltes virkelig godt under hele cykelturen. 

Det er fint at gennemføre, men jeg skal ikke køre flere Ironman uden træning. Det er trods alt sjovere, når man har lidt træning i benene. Jeg håber, at der bliver lidt mere tid til træning i tiden fremover.

Vi svømmede begge i vores nye Nineteen våddragter. Det er en fantastisk dragt, som er utrolig smidig. Dragten kan stærkt anbefales.  

Bent: Jeg kom godt op af vandet og igennem skiftezonen. Jeg havde under våddragten mine Fusion Pocketbukser på. Jeg tog min Fusion Speed top på og løb hen til min nye Quintana Roo CD01 Red. Jeg følte mig godt tilpas på min nye cykel og havde ingen problemer med ryggen efter de 180 km. Cykelturen var godt disponeret, men med 5-7 slag under Ironmanpuls. Cykeltiden blev  5 timer og 26 minutter. Fusions produkter har en virkelig god pasform. Da jeg havde min Fusion Speed top på, som jeg kan hælde vand udover, følte jeg mig dejlig afkølet. Jeg blev heller ikke forbrændt som mange andre atleter. Speed toppen er en god løsning til konkurrencer, hvad enten det er koldt eller varmt.

Efter et langt skift i T2, hvor jeg fik Fusion Ice top, Squeezybælte og løbesko på, kom jeg ud på løbet. De første 10 km føltes okay tempomæssigt, men herefter kunne jeg godt mærke, at jeg ikke havde meget løbetræning i benene. Jeg måtte sænke farten og holde et jævnt tempo resten af vejen. Efter de 42 km kunne jeg løbe i mål sammen med Mark og Nicki.

Jeg havde i år valgt at køre med en koncentreret Sqeezy blanding. Jeg skulle derfor kun have vand i væskedepoterne. På løbet brugte jeg Squeezy gel. Begge produkter virker optimalt og kan stærkt anbefales. Vi havde ingen maveproblemer under racet.

Mark og Nicki fik også prøvet kræfter med triathlon. De kørte begge aquathlon på Club La Santa. Mark sejrede begge gange 1,5 minut foran nummer 2. Nicki vandt en 5. og en 7. plads i hele feltet. Man skal være 14 år for at deltage, og NIcki var den yngste deltager begge gange.

Mark fik også kørt mini triathlon, hvor han blev nummer 5 i et felt med mange voksne triathleter. Han kom op af vandet som nummer to, lige efter en herre, som svømmede i våddragt. Mark var dog først ude på cyklen. Han kørte hurtigt op mod Tinajo, men kunne ikke hænge på de tunge herrer på nedkørslen mod Club la Santa. Med et flot løb, kunne han dog løbe i mål som nummer 5. Tak til alle for de søde kommentarer om vores to drenge. Mange tror på, at de bliver et par drenge, som kommer til at gøre sig gældende på den Internationale triathlon scene.

08.05.2012
Efter en spændende weekend som tilskuer til Giro d'Italia, er vi ved at være klar til afrejse til Lanzarote. Vores sponsorer har været en kæmpe støtte for os op imod årets første konkurrence. Vi er utroligt taknemmelige for al den hjælp, vi har fået. Vi vil hermed gerne benytte lejligheden til at sige tak til jer alle. Det betyder meget for Bent at få så meget  anerkendelse for sine VM titler. Det giver motivation til at satse på endnu en titel og en ny verdensrekord. Det betyder også meget for mig (Lonnie), at I alle er interesserede i at hjælpe mig, selvom jeg på grund af begrænset tid til træning ikke kan levere de samme resultater som før i tiden.

Tak til Hans Jørgen fra DDTRI  for de dejlige Nineteen  våddragter og det fine udstyr til cyklerne. Våddragterne har en perfekt pasform, og det bliver spændende at prøve dem af i konkurrence.

Tak til AC Sport  for en god aftale omkring Squeezy  Energidrik. Denne aftale sikrer hele familien den rigtige energi i dagligdagens træning. Og så smager produkterne utroligt godt.

Tak til Crampfix  for et godt produkt. Bent har delt ud af dette produkt til bekendte, som har haft problemer med krampe. Både Bent og testpersonerne har kunnet mærke en stor forskel.

Bent har i denne måned skrevet kontrakt med Quintana Roo , og har allerede fået sin nye cykel. Lonnies nye cykel når desværre ikke at komme hjem, inden vi tager til Lanzarote. Aftalen med Quintana Roo er en drøm, som er gået i opfyldelse.

I går kom en pakke med nyt tøj fra Fusion . Produkterne er af en utrolig god kvalitet og pasformen er i top. Lonnie skal køre i Worldcup dragten. Den er vildt flot. Bent skal køre køre i todelt under racet. Tusind tak til Per og Mads for det flotte tøj.

Man må sige, at at alt udstyret er i orden til racet. Nu håber vi, at vi til gengæld kan lave nogle gode resultater til Lanzarote Ironman.

Vi glæder os meget til at komme ned til Club La Santa , hvor vi har mange venner. Mark og Nicki har talt ned i en måned nu.

- Vi skriver igen et par dage før race.

15.04.2012
Til Midtvest Cup i Herning stillede både Mark og Nicki op på 1500 meter. Mark gik 18.52. Mark satte ny PR de første 400 meter , så alt i alt forbedrer han sig hele tiden. Det er dejligt at se, at den hårde træning giver resultater. 

Nicki svømmede sin første 1500 meter i konkurrence. Han svømmede på 27 min., hvilket må siges at være imponerende for en lille knægt på 133 cm. Han lagde ud på de første 100 meter som om, at det var 100 meter, han skulle svømme. Svømmetræner, Sanne, var bekymret for, om han var klar over, at det var 1500 meter, han var i gang med. Nicki var træt bagefter. 

Siden sidst har Mark i øvrigt vundet bronze til Landsmesterskaber på 3000 meter cross. 

03.04.2012
I weekenden har Mark været til DHM, hvor han svømmede 400 fri på 4.52.87, 400 medley på 5.30.65 og 1500 m på 19.04.13. Han svømmede PR i alle løb, men tabte brillerne ved udspringet på 1500 meter. Den tid skal forbedres til Midtvest Cup i Herning den 14. april. Her skal Nicki også i vandet. 

Bent har i lang tid været plaget af problemer med akillessenen. Efter behandlinger ved en fysioterapeut går det langt om længe den rigtige vej. Det er også rart for os andre 3 :-).

Påsken skal bruges til træning og træning. Lanzarote Ironman nærmer sig med hastige skridt. 

10.03.2012
Mark svømmede ved ungdomssamlingen de 800 meter på 10.03 minutter. Han er ikke i topform på løbet, men løb de 5000 meter på 18.53 minutter. Mark er klar over, at han skal træne noget mere løb, hvis han skal gøre sig bemærket på løbet. Eftersom træningsmængden på løb har været meget begrænset (max 5 km om ugen), må man sige, at han har et stort udviklingspotentiale. Det gode er, at så kan mor Lonnie stadig holde ham bagved på løbet. Det må jeg nyde, så længe det varer! 

11.02.2012
Mark er blevet inviteret med på DTRIF's ungdomssamling i marts sammen med nogle andre bobler. Mark blev meget stolt og glæder sig til en god weekend sammen med triathleterne.

04.02.2012
Mark og Nicki og de 3 andre drenge vandt en 7. plads til DM i street. Dommerne havde delte meninger om de 5 drenge. 2 mandlige dommere mente, at de skulle placeres som nr. 3 eller 4, så drengene var skuffede over resultatet. Deres dans var utrolig flot og med mange svære momenter, som de klarede fint. Publikum var begejstrede.

01.02.2012
Mark og Nicki var begge til Limfjordscup i Struer. Mark skulle kæmpe mod nogle af Danmarks stærkeste drenge i sin klasse. Han havde ingen medaljer med hjem, men satte PR i stort set alle løb. Nicki skulle kæmpe mod de drenge, der er 11 år og yngre og var derfor også godt tilfreds med at han trods alt satte PR i samtlige løb. Det er dejligt at se, at de hele tiden forbedrer sig.

Den kommende weekend skal Mark og Nicki til DM i Street dance sammen med et par af deres "Hip Hop venner".

I øjeblikket ville det være dejligt med en rejse til Lanzarote. Vi håber, at foråret er lige om hjørnet, så vi kan træne mere effektivt på landevejen. 10.01.2012  

Vi er kommet godt ind i 2012. Foråret er fyldt godt op med drengenes træningslejre og gymnastikopvisninger. Mark skal til Riccione, Italien sammen med Juniorholdet den første uge i juli. Det bliver en spændende oplevelse, som Mark glæder sig meget til.

Der er nu godt 4 måneder til Lanzarote Ironman. Det går fremad med træningen, og vi bliver begge klar til konkurrencen. Vi skal i løbet af de næste uger have udarbejdet en endelig sæsonplan for os alle 4.
 
02.01.2012
TV Midtvest har lavet en fin udsendelse med Bent og 2 andre Verdensmestre. Udsendelsen kan ses på dette link:
 
 http://www.tvmidtvest.dk/nettv/?id=11308 

03.12.2011
I dag har Mark svømmet 1500 meter til VÅM i Åbybro. Mark svømmede 19.12, som er en personlig forbedring på 40 sekunder siden foråret. Mark er også selv godt tilfreds med tiden.

13.11.2011
I dag har Mark svømmet 800 meter på 10.09. Det er god personlig forbedring, selvom træner, Martin, mener, at han kan gøre det bedre, ved at lægge roligere ud i starten. Den 3. december gælder det Vestdanske Årgangsmesterskaber på 1500 meter.

11.11.2011
Hermed et link til en blog, som Luiz Topan's træner har skrevet:

 http://www.ironguides.net/news/480/65.html

Det er meget sjovt at læse, hvad de har fokuseret på, for at Luiz Topan kunne være med i kampen om en plads øverst på skamlen. Vi har åbenbart utroligt meget tilfælles, da Luiz også meget nemt bliver skadet og derfor heller ikke kan træne store mængder. Jeg har stor respekt for min konkurrent. 

Aloha

Bent

28.10.2011
Vi har nu været hjemme i knap 2 uger og er klar til at planlægge den nye sæson i 2012.

Bent og jeg skal køre Ironman på Lanzarote den 19. maj 2012. Bent er pga. sin verdensmestersejr i sin aldersklasse forhåndskvalificeret til VM på Hawaii i oktober 2012. Dvs. at der er ikke så stort pres på Bent det kommende forår. Det giver mig muligheden for at træne mere effektivt og forhåbentligt finde en god form igen. Lysten er der og så må vi se, hvor langt det rækker. Bent ønsker det bedste for mig. 

Herudover vil vi begge stille op i diverse DM’er såfremt det passer godt ind i sæsonplanen. Vi vil bruge nogle motionsløb og –cykelløb som alternativer til vores hårde træningspas.

Vi købte på Hawaii den nyeste turbotræner fra Computrainer. Vi kan nu køre Hawaii Ironman hjemme i kælderen. De lover, at man kan forbedre sig 10%. - Ja, hvis det er rigtigt, så bliver vi hurtige.

Mark skal snart med på DTRIF ungdomssamlingen i Odense. Han er meget tæt på kravtiderne for talentudviklingsholdet, men er stadig en anelse for ung. Hans mål er at opnå kravtiderne på løb og svømning indenfor de næste par måneder.

I gymnastik går det også rigtigt godt, og der bliver trænet godt og effektivt i ugens løb. 

Nicki har rykket meget i svømning og gymnastik siden sommerferien. Han brænder lige så meget for begge dele som Mark.

10.10.2011
Jeg sidder nu her på hotelværelset i Manhatten Beach, LA, stadig med meget ømme ben og tænker tilbage på racedag.

VM-Ironman, Hawaii.
Dagen startede med morgenvækning kl. 04.00. Jeg gjorde de sidste ting klar med væske og solcreme og spiste lidt havregrød og drak en stor kop kaffe. Kl. 4.30 gik hele familien de 1,5 km hen til stævnecentret. Vejret var klart og temperaturen var 25 C. I stævnecentret fik jeg mit nummer (Nr.635) skrevet på overarmene og jeg fik afleveret mine ”special food” bags med 3 flasker H5 Isotonic (10%) til vendepunktet i Hawi på cykelruten og 4 H5 Isotonic gel til vendepunktet ved Energy Lab på Løberuten. I svømning må vi benytte en speciel heldragt med mindre vandmodstand, men ingen ekstra opdrift. Jeg tog min Fusion WCS dragt udenpå mine cykelbukser og fik afleveret min Pre-swim pose. Nu var der kun at vente på startskuddet. De profesionelle (50 herrer og 50 damer) startede kl. 06.30. Der var en intens stemning fra kl. 06.00 indtil vores start kl. 07.00. Svømmestarten er altid det, jeg frygter mest på en Ironman, selvom jeg ligger i den bedste 1/10. Vi starter 1.800 atleter samlet i vandet og det er vigtigt at komme hurtigt fra start for ikke at blive svømmet ned, men ikke så hurtigt, at der bliver opbygget iltgæld. Ved iltgæld bliver man nødt til enten at sænke tempoet eller stoppe helt op. De 1.000 svømmere, der kommer bagfra, stopper ikke op. Hvis det er den nemmeste vej, svømmer de henover en. 

Svømmestarten kl. 07.00 var igen en stor slåskamp med slag og spark, og først efter 1.000 m var der plads til at svømme næsten frit. Jeg havde i starten fået et spark på brillen, så det ene brilleglas blev fyldt med vand. Jeg havde ikke mulighed for at tømme brillen for vand, før jeg nåede til vendepunktet. Jeg kom ok fra start og kom godt ud af slåskampene og havde nu overstået den værste del af svømningen. Nu var det bare, at holde et godt tempo fra vendepunktet og hjem. Jeg kom op på 58 min., lidt langsommere end forventet, men der var også nogle store vuggende bølger, som skubbede os lidt rundt ude på havet. Jeg lå nr. 6 i min aldersgruppe med den hurtigste ca. 5 min foran, så det var ok.

Nu var det med at komme hurtigt op i skiftezonen og finde min bike bag. Jeg havde i år valgt, at køre i langærmet Fusion cykeltrøje og Pocket Fusion cykelbukser. Jeg havde valgt langærmet cykeltrøje for ikke at blive solbrændt, og så har trøjen en kølende effekt, når jeg hælder vand på i hvert depot (ved hver 10 mile). Jeg kom hurtigt igennem den lange skiftezone og ud på cyklen. Nu var der bare at holde øje med vejen, holde pulsen (145-155) og huske at drikke. Jeg havde 3 flasker på cyklen med 10 % opløsning, og det var nok til at dække energibehovet til 2 3/4 time. Jeg ville få 3 nye flasker ved vendepunktet i Hawi med samme energi. I hvert depot (16 km/10 mile) skulle jeg have en flaske vand, hvoraf jeg drak det halve og hældte resten på arme og ryg. Jeg følte mig godt tilpas på cyklen og kunne holde pulsen. 15 km før vendepunktet kom en tysker (Nieber) i min aldersgruppe forbi, men ikke hurtigere end, at jeg kunne se ham hele tiden frem til Hawi (vendepunktet). Efter vendepunktet og modtagelse af mine 3 flasker H5 gik det hjemad mod T2. Vi havde medvind fra Hawi og senere sidevind. Jeg blev i bøjlen og holdt pulsen. Ved 110 km kørte jeg forbi Nieber, men blev senere overhalet af Gordy, som også var i min aldersklasse (kunne kende ham på nr.). Jeg holdt en afstand på 15 m til Gordy og kørte forbi ham igen på næste lange bakke. Gordy overhalede mig igen 5 km senere, men da havde han fået en streg på nummeret, som betød en tidstraf i næste penelty box. Herefter så jeg ikke Gordy igen. Jeg holdt tempoet/pulsen og glædede mig til at stille cyklen og få løbeskoene på. Jeg kom til T2 og afleverede cyklen med en cykeltid på 4.57, hvilket jeg var godt tilfreds med. Jeg løb, hvis det kaldes løb de første 500 m efter 180 km på cykel, gennem skiftezonen og fik fat i min løbepose. I T2 fik jeg hurtigt skiftet tøj. Jeg var lidt nervøs mht. mit løb, da jeg de sidste par mdr. havde haft flere forskellige skader, så jeg lagde forsigtigt ud. Lige efter Hot Corner stod Lonnie og drengene og heppede. Lonnie råbte, at jeg var nr. 2 og 5 min efter Topan. Lonnie havde været hurtigt på nettet og kunne fortælle, at Topan havde afsluttet med 3.24 på sin sidste ironman. Det var en god information, men jeg følte mig desværre ikke flyvende. Jeg holdt et jævnt tempo og tænkte positivt, selvom det af og til rykkede lidt i baglåret. Ved første vendepunkt mødte jeg Topan ca. 2.25 før vendepunktet, så han havde ikke øget afstanden. Jeg løb med et jævnt tempo og følte mig efterhånden mere sikker på mine ben, og at de gamle skader ikke ville bryde op. Ved Hot Corner stod Lonnie og drengene igen med hep og tider op til Topan. Topan var nu 3.15 foran, selvom jeg ikke havde øget tempoet. Det var positivt. Jeg besteg Palani Rd. og kunne nu løbe jævnt igen på Kuakini Hwy. til Energy Lab. Temperaturen var steget til over 40 grader, så jeg var meget glad for min fusiontop med lommer ved halsen til svamper og is, hvilket blev fyldt på i hvert depot. Isen smeltede og det kolde vand kølede både hals, brystet og ryggen. Jeg løb ned mod vendepunktet ved Energi Lab og havde endnu ikke set Topan:-). Jeg mødte Topan kun 100 m fra vendepunktet, så nu troede jeg først rigtigt på, at jeg kunne hente ham. 1 km efter vendepunktet og halvvejs op af bakken til Kuakini Hwy. hentede jeg Topan og han rakte hånden ud og sagde tillykke. Selvom jeg nu havde meget ømme ben, kunne jeg øge tempoet til 6.48/mile de sidste 9 miles. Jeg mødte igen Lonnie og drengene lige før Hot Corner. Lonnie råbte, at jeg kunne nå verdensrekorden, men jeg var så øm i benene at jeg kun løb på viljen, så jeg ville nyde de sidste 1,5 km og det gjorde jeg. Det var fantastisk, at løbe den sidste km med de mange mennesker på opløbsstrækningen. Jeg løb den sidste km med gåsehud og kunne endelig løbe over finish line i tiden 9.12, lidt under et minut fra min egen verdensrekord. Ved finish line blev jeg modtaget af 2 hjælpere, som tog mig gennem målzonen til medical teltet, men det syntes jeg ikke, at jeg havde brug for, da jeg følte mig i væskebalance.

I stedet for lægeteltet gik jeg hen til det store åbne område med familiemodtagelse, mad og massage. Jeg fandt hurtigt Lonnie og drengene, som fik en kram og tak for hjælpen og som mange amerikaner siger, så havde VI vundet VM. Uden Lonnie havde jeg ikke haft samme mulighed/frihed :-)). Massagen foregik i et telt helt ud til havet med en kanon udsigt. Lonnie og jeg blev enige om, at sådan måtte paradis se ud. Efter et par timer med massage/mad og small talk gik vi stille og roligt hen til hotellet for at hvile lidt. Jeg sad på altanen med udsigt til målområdet og kunne glæde mig over et godt race, og over at benene holdt hele vejen. Jeg kunne igen kalde mig Age-group VERDENSMESTER.

08.10.2011
Yes, så blev Bent Verdensmester for 3. gang. Det holdt hårdt, men det lykkedes. I betragtning af, at Bent ikke har løbetrænet ret meget siden Lanzarote Ironman, er resultatet jo helt i top. Vejret var super godt, dvs stegende hedt (omkring 41 C) og med en høj luftfugtighed. Nogle af triathleterne havde det virkeligt hårdt i varmen.

I morgen skal han på podiet endnu engang. Vi skal nok fejre ham her i den danske lejr. Bent ser en anelse træt ud, så referat af racet kommer lidt senere.

Aloha fra Hawaii

07.10.2011
Så er cyklen afleveret og racet er meget tæt på. Jeg startede dagen med at træne 40 min roligt på cyklen og løbe 2 km. Herefter blev cyklet gjort helt klar med reserveslanger, gaspatroner mm.

Jeg har afleveret poserne med det cykel- og løbetøj, som jeg skal bruge i morgen. Hovedet er fyldt med mange tanker, og når det kommer til stykket, er det vist rart, at løbet snart bliver skudt igang.

Vejret er blevet mere stabilt med højere temperaturer og mindre bølger. Jeg tror, at vejret bliver nøjagtigt, som jeg ønsker det. Det skal være meget varmt, så de store konkurrenter ikke får det for let.

I dag har vi set delfinerne springe rundt i havet foran vores hotel. De var meget pjattede og hoppede meget rundt. Der er noget magisk over dem. Det er et smukt dyr, som man kun kan holde af. -´Mon ikke, at det bringer lykke at se dem?!

Nu er der kun tilbage at gøre mit bedste i racet i morgen. - Aloha

06.10.2011 
Onsdag trænede jeg 1,5 time roligt på cyklen. Herefter tog vi ud og besøgte nogle venner, som har lejet et hus ude ved golfbanerne i Keahou, ca. 12 km fra Kona. Her tilbragte vi det meste af dagen. 

I dag har jeg haft hviledag. Jeg har kun svømmet en halv time i det åbne hav. Jeg er begyndt at booste, dvs. at jeg drikker så meget energidrik, som jeg overhovedet kan. Jeg skal have musklerne fyldt op, så de kan klare racet på lørdag. Man føler sig lidt træt pga. den store mængde sukker, som man indtager. I aften er der pastaparty og derefter er der racebriefing. Det foregår i bedste Hawaiistil med Hawaiiipiger og mænd, som kaster med ild og spiller på trommer.

I morgen tidligt skal jeg have de sidste ting gjort klar til raceday. Jeg skal have skiftet dæk og have sat numre på cyklen og hjelmen. Cyklen skal afleveres senest kl. 14.00 i skiftezonen.

Der er mange tanker op imod racet. Desværre har en trist meddelelse også fyldt meget i vores tanker. Min svømmekammerat fra A-holdet, Andreas, og Marks svømmekammerat fra B-holdet, Emma, har mistet deres far for få dage siden. Vores tanker er hos de to børn og deres mor. Det er trist og svært at forstå, at Lars ikke er her mere. – Livet er til tider meget uretfærdigt.

Det summer af liv her og der er nu kun 1 1/2 døgn til racet bliver skudt i gang. De professionelle starter 1/2 timer før os, dvs. kl. 06.30.

04.10.2011
I dag startede jeg med at svømme 20 min i det åbne hav. Havet har været meget uroligt hele dagen. Ifølge de indfødte er det en følge af en tyfon, som berørte Japan for 3 dage siden.

Efter morgenmaden, kørte vi en tur ud til Captain Cook's Monument, som ligger ca. 30 min. fra Kona. Naturen derude er utrolig flot. Monumentet er inde i en bugt, som er ynglested for delfinerne. Vi så desværre ingen delfiner, da vandet var meget oprørt.

Herefter kørte vi hjem til hotellet. Jeg fik cyklet 2 timer, hvoraf en halv time blev kørt i mellem/hård pulszone. 

Kl. 17.00 stod vi alle klar til nationsparade. Det er en festlig begivenhed, hvor de tidligere vindere kører i biler, som er pyntet op i dagens anledning. De kaster slik ud til tilskuerne. I mellem bilerne går alle deltagerne i små flokke, hvor de præsenterer deres lands flag. Der bliver fortalt, hvor mange deltagere, der er fra hvert land.

Optoget slutter henne ved et stort EXPO område, hvor alle cykelproducenter m.m. gør reklame for deres produkter. Det er en festlig begivenhed, og det er meget vigtigt, at børnene har shorts på med meget dybe lommer, så de kan bære al slikket hjem.

Nationsparaden er samtidigt startskuddet til årets VM. Man ved, at nu er det snart alvor. - 4 dage til Hawaii Ironman

03.10.2011 
I dag startede Lonnie og drengene med en løbestur langs havet i den bagende morgensol. Jeg startede med at svømme ca. 3 km og derefter cyklede jeg 1 time roligt, hvorefter jeg hentede en lille bil til dagens udflugt. Den lille bil var en Mustang Convertible. Ja, det gjorde ikke noget, at det var det eneste, udlejningsbureauet kunne tilbyde. Vi har set både delfiner, skildpadder, papegøjer og regnskov på dagens tur. Det var en stor oplevelse. På vores tur mødte vi Crissie Wellington, som var ude og cykle. Hun havde ikke opdaget, at hun var ude i stærk modvind. Hun vinkede glad til os.

Svømningen i dag foregik i min nye dragt fra Fusion. Det var en god oplevelse, og dragten gav ingen ”gnavemærker”.

Dagen blev afsluttet med 20 min. let løb.

02.10.2011
Vi stod op kl. 06.30 og hentede Mark og Nicki hos Jan (svigerfar) som bor på Kona Seaside. Vi nød herefter morgenmaden på Royal Kona Resort og glædede os samtidigt over den fantastiske udsigt ud over havet med svømmeruten. Vi kikker stadig langt efter delfinerne. Efter morgenmaden gik Lonnie, Mark og Nicki en tur, og jeg gjorde mig klar til mit Ironman cykelpas. Jeg skulle i dag afprøve den nye langærmede cykeltrøje fra Fusion. Jeg kørte ud på Ironmanruten kl. 09.45. Jeg kørte 105 km på Ironmanruten, hvor jeg startede med 30 min. opvarmning ud til lufthavnen. Jeg havde medvind/sidevind alle 38 km udtil vendepunktet og modvind/sidevind alle 38 km hjemover. Jeg kørte afrul fra lufthavnen og hjem. Jeg holdt 36,5 km/t på de 76 km og det var lidt langsommere end forventet, men en god snit på dagen. Jeg havde kun taget 2 flasker 10% blanding H5 Isotonic + 2 gel med. Væsken var lige i underkanten, da jeg normalt drikker 2 flasker pr. time i varme. Jeg vidste godt, at pulsen nok ville stige lidt pga. væskeunderskuddet. Da jeg kun kører 100% på pulsen har det nok også haft en indvirkning på gennemsnitsfarten.

Testen af Fusion cykeltrøjen var rigtig god. Jeg følte ikke trøjen var varm, selvom jeg ikke havde vand til køling. Jeg kunne nemt komme af med varmen og trøjen føltes fugtig næsten hele turen, da jeg har en meget høj svedrate.

Efter cykelturen skulle jeg løbe, men jeg gik en lang tur på 10 km med familien og nød resten af dagen sammen med familien. Men først skulle jeg lige drikke meget væske, så depoterne igen blev fyldt op. 

NU KUN 6 DAGE TIL START

01.10.2011
Så er vi ankommet til Hawaii. Naturen her er fantastisk, og vi nyder det dejlige klima. 

Fredag trænede Bent 1 times cykling, et par kilometers løb og ½ times svømning på svømmeruten. Alt sammen i et roligt tempo.

I dag har Bent svømmet 3,8 km, cyklet 1 1/2 time roligt og løbet 26 minutter. Kroppen er stadig mærket efter den 25 timers lange rejse herover, så kroppen er stadig ikke klar til at blive presset.

I morgen skal Bent træne det sidste Ironman pas, som består af 2 ½ times cykling, hvoraf 2 timer køres på Ironman puls. Samtidigt testes det nye Fusion tøj. Herefter endnu en kort løbetur, stadig i roligt tempo.

Stemningen her er meget speciel. De er begyndt at gøre klar til at stille den store skiftezone op. Mange firmaer er begyndt at gøre klar til EXPO messen, som skal åbne på tirsdag. For hver dag, der går, summer det mere og mere af liv. Man ser konkurrenterne an og udstyret bliver studeret nøje

Uge 37:
Svømning: 17.500 m (3x) m. HGF-A, Cykling: 324 km (5x) og løb: 1 time (km ?, 2x).

Svømningen  var 2x med A-holdet og 1x med B-holdet. De 2 pas med A-holdet var A2+ - EN1. Hårdeste pas var fredag hvor hovedserien var: 6(3x200 cr. + 100 ryg) st.3.00, 2.50, 2.40, 2.50, 2.40 og 2.30 med 100 løs ryg efter hver cr.serie. På de sidste 3x200 st. 2.30 var jeg godt brugt, så jeg valgte svømmefødder på de 2 første og sidste 200 m uden fødder (2.25). Træningen med B-holdet var medley-dag.

Cyklingen  var igen 4 x træning i lav zone og 1 x mellemzone. Mellemzone(Ironpuls 145-155) var som i uge 35 på en, efter jyske forhold, kuperet rute fra Gullestrup-Vildbjerg-over trehøje til Sørvad og retur. Det var igen blæsende. Efter 2 km begyndte det at regne, og det fortsatte resten af turen. Turen blev til i alt 98 km med 77 km i mellemzone, et gennemsnit på 37,0 og pulsgennemsnit 152. Jeg kørte på High Five Isotonic 2:1 med 75 g. pr. flaske (10%). Det føltes godt, og jeg havde ingen problemer med maven. Jeg havde 2 flasker med og 2 gel, men manglede dog vand til sidst. Turen føltes let. Benene var dog lidt mærket af det kolde vand.

Jeg er ved at være klar til de 180 km på Hawaii, både styrkemæssigt og mentalt.

Løbet  blev lidt mindre end planlagt, da jeg efter fredagens svømmepas valgte sauna, i stedet for løb. Jeg har løbet 2 x 30 min. på lav puls, begge gange lige efter cykling. 

Status efter uge 37:
Jeg føler mig helt klar til Hawaii Ironman mht. svømning og cykling. Mit løb hænger stadig lidt, men løbet føles heldigvis let. Jeg har pt. ikke testet hastighed endnu, men måske prøver jeg det af i uge 38.

Plan for uge 38:  Svømning som uge 37. Mht. cyklingen skal der lidt mere AT-træning på 2 af de rolige ture. Derudover skal jeg træne et langt mellemzonepas med racehjul, hvis vejret er OK. Løbet skal helst op på omkring 2 timer (let løb), fordelt på 3 pas, hvoraf det ene pas skal være et ”tempotjek”.

NU KUN 20 DAGE TIL START PÅ HAWAII IRONMAN 2011.

Uge 35:
Træningsmængde: 17.000 m svømning (3x) med Herning Killersharks (Herning SV.Klubs A-hold), 402 km cykling og 3 x 5 km skåneløb. 

Svømningen  er pt. næsten kun A2-A2+ træning (grundtræning) med enkelte EN1-EN1+. Vi har svømmet meget med fokus på taglængde/frekvens og det føler jeg har flyttet mig både på hastighed og fokus på svømmetaget.

Cyklingen har været i grundzonen på nær søndag, hvor jeg kørte mit mellemzonepas (Ironmanpuls) på en meget kuperet og blæsende rute omkring Herning, Vildbjerg, Sørvad og retur. En tur på 96 km med 77 km i mellemzone (pulsgennemsnit 154) på 2.06.01, svarende til et gennemsnit på 36,6 km/t. Benene føltes ok og systemet var ikke belastet, så alt i alt et godkendt træningspas.

Løbet er skåneløb og altid lige efter cykling. Jeg har løbet 3 gange à 5 km. og det føltes ok, men jeg er stadig meget opmærksom på bare små signaler. Ellers mærket jeg ikke til, at jeg har haft en lang løbepause (har dog løbet lidt i vand). Jeg føler mig ikke tung.

Uge 36:
Træningsmængde: 18.000 m svømning, 384 km (mindst 200 km i regnvejr) og 1t og 50 min skåneløb.

Svømningen har også denne uge været mest A2-A2+ og lidt EN1-EN1+ og stadig med meget fokus på taglængde og frekvens. Jeg er blevet mere holdbar over længere distancer på lidt hårdere pacetider.

Cyklingen  har for det meste igen været i grundzonen, lidt AT og søndag igen et mellemzonepas. Mellemzonepasset(Ironpuls) kørte jeg søndag eftermiddag kl. 16.15 -19.15. Det var ikke helt let, at motivere mig selv søndag eftermiddag, men da jeg først var i gang, gik det godt.

Jeg kørte en flad rute fra Sunds - Karup - Ans og retur og de sidste 20 km i stærk modvind og stormregn. Jeg havde valgt at køre i tøj, som er magen til det, som jeg skal køre med på Hawaii: Fusion pocket tight og cykeltrøje. Cyklen var sat op med træningshjul. Turen var 105 km med 78,3 km som mellemzonepas (puls avg. 147, 2t03min, 38,1 km/t). Tøjet sad, som det skulle hele turen, og med et minimum af drag. Jeg havde valgt at køre på gel og vand, da jeg ikke havde fået købt energipulver. Det fungerede også rigtigt godt.

Alt i alt et rigtigt godt mellemzonepas.

Løbet  er stadig på skåneniveau med 2 x 30 min. løb lige efter cykling. Lørdag aften kl. 21.00 tog jeg et lidt længere pas på 50 min. med lidt mere fart. Det gik rigtigt godt.

Status efter uge 36.  Jeg føler, at min svømning næsten er på plads, og det samme gælder cyklingen. Løbet kommer stille og rolig op på et ok niveau igen, og jeg glæder mig nu til Hawaii. Hvis vejret flasker sig på Hawaii, tror jeg på en svømmetid på under 1 time inklusiv T1, cykling inklusiv T2 på lige under 5 timer. Så må jeg se, hvor stærk jeg er på løbet, som helst skulle under 3t og 10min.

Jeg skal inden afrejsen til Hawaii en tur forbi FUSION og tjekke op på mit racetøj til Hawaii Ironman. - Det glæder jeg mig meget til

12.09.2011
Så nærmer VM-Ironman på Hawaii sig, og jeg er efter længere tid med læg/akillesseneproblemer og herefter rygproblemer, nu rettet ud igen og har næsten ingen ømhed ved akillessene. Jeg har fået indlæg i løbeskoene og nye løbesko (begge dele sponseret af Betina Schmidt). Jeg har nu også lært, at jeg ikke længere kan springe udstræk over og har derfor lavet en masse udstræk for baglåret og lægmusklerne.

Så nu er jeg igen klar til lidt mere løbemængde, men stadig skåneløb. Jeg har heldigvis aldrig haft brug for så mange løbekilometer, for at kunne løbe en habil afsluttende maratontid.

Taktikken på racedag bliver også anderledes, når jeg nu igen kan løbe. Jeg har så igen mulighed for at køre lidt mere afventende og ikke bare fyre det hele af på cyklen, for så at lunte/humpe hjem. Det bliver nu igen pulsen, der bestemmer mit tempo på cykel. Så må jeg løbe efter ”gefühl”.

Svømmetræningen foregår sammen med Herning Killer Sharks (Herning Svømmeklubs A-hold). Her har jeg fri adgang til alle træningspas.

Cykeltræningen foregår altid alene. Jeg cykler tirsdag-fredag til og fra arbejde (34 km hver vej) med en lille omvej på 1-2 timer tirsdag og torsdag. I weekenden kører jeg en mellemzonepas på min ironmanpuls (147-155).

Løbetræningen er næsten også altid alene, men nogle gange løber Lonnie også med.

06.09.2011
Så har Mark løbet sin første 3.000 meter på bane i High Class atletikstævnet i Århus. Han sluttede i tiden 10.36.68. Løbet var godt disponeret. Mark pressede tempoet de første 800 meter, hvorefter han løb sammen med 3 andre, for til sidst at rykke fra de andre, som ikke havde overskud til at øge tempoet. Splittiderne var 3.27, 3.40 og 3.29 pr. 1.000 meter. Mark var glad for resultatet.

05.09.2011
Mark blev udtaget til "de 24" på Hammerum Juniorhold. Han glæder sig til at lære nogle nye spring og en masse nye serier. Mark blev meget stolt, da han fik meddelelsen.

02.09.2011
Nicki havde en god dag til svømmetræningen i går. Han skal begynde at svømme sammen med C1-holdet en gang i ugen. Det glæder han sig til. Han vil gerne have nogle flere udfordringer og savner sine kammerater Lukas, Ea og Jens, som rykkede op i August. Han er yngste mand på holdet, men har masser af gå-på-mod. Det var den bedste fødselsdagsgave, han kunne få. 

01.09.2011
Der er nu 4 uger til afrejsen til Hawaii. Racet er den 8. oktober. Bents mund vender nu den rigtige vej, efter en lang periode med rygproblemer og ømhed i en akillessene og i lægmusklerne.

Vores gode veninde Betina Schmidt, som er fysioterapeut har lavet et par nye indlæg til Bents sko. Hun ville lige være sikker på, at han også fik et par nye sko, så dem sponsorerede hun også. Nu håber vi, at Bent kan kvittere med et godt resultat til VM.

Bent har meldt ud, at han er klar, så nu begynder resten af familien at glæde sig.

Drengene er atter i gang med alle sportsaktiviteter, og der er mange stævner på programmet. Mark skal have sin debut i et atletikstævne den 6. september, hvor han skal løbe 3.000 meter i Århus.

I weekenden den 24-25. september er der regionsmesterskaber for begge drenge i svømning og Mark skal deltage i Vestdanske Mesterskaber i Atletik den 25. september.

På søndag, den 4. september, skal Mark til udtagelse til ”de 24” på Hammerum Juniorhold. Mark ønsker brændende at komme på holdet, så vi krydser fingre for, at det går ham rigtigt godt, og at han kan imponere dommerne og trænerne.
Bent og Lonnie Andersen | Højgade 18, 7400 Herning - Denmark | Tlf.: 40108652