Familien Andersen / Dagbog 2013-2014

Dagbog 2013-2014

2014:

18.12.2014:
I dag er en god dag. Lonnie har fået en startplads i Roth til Ironmanstævnet. Det bliver 10. gang denne rute skal køres. Vi glæder os alle 4 til nogle gode dage i Roth. I julen skal der lægges planer for de øvrige stævner i 2015.

Mark og Nicki svømmede sidste weekend Midtvest Cup i Holstebro og kunne konstatere, at de er på rette kurs. De havde begge mange medaljer med hjem og havde begge PR i en del løb. Mark brugte stævnet som målestok for, hvordan formen er nu. Der er stadig noget at hente, særligt på de lange distancer. Efter jul skal han træne med mere fokus på de længere distancer. Eftersom han har holdt et års pause, går det faktisk rigtigt godt.

Vi ønsker alle en glædelig jul og et godt nytår!

26.11.2014:
Mark og Nicki har nu været i Ikast Svømmeklub i 3 uger og er meget glade for skiftet. Jeremy Miller er en dygtig træner og har meget fokus på stil og teknik. Drengene griner ad hans standardsvar, når nogen pylrer "What doesn't kill you, makes you stronger". Mark og Nicki glæder sig hver dag til træningen og har fået en masse gode kammerater. Sammenholdet i denne klub er fantastisk.

Ikast Svømmeklub har en triathlonafdeling, som styres af vores ven, Torben Lykke. Vi har besluttet os for, at vi fra det nye år tegner licens hos dem. Det bliver sjovt igen at have en klub at komme i og have nogle klubkammerater, som man kan træne med. Træningen går godt for os alle 4.

05.11.2014:

Off-season:

Vi er kommet godt i gang med de daglige pligter herhjemme efter Bent's flotte sejr og et ophold på Hawaii med mange oplevelser. Vi føler os på mange måder meget heldige og lykkelige.

Vi har været en del af Herning Svømmeklub siden 1997, hvor Bent i mange år havde Bo Larsen som træner, og Lonnie havde Jan Gandrup. Bo byggede klubben op i løbet af de 30 år, hvor han var ansat og præsterede at have en klub med det højeste aldersgennemsnit på 1. holdet. Bo søgte nye udfordringer for et par år siden og der kom nye træner til, som kørte klubben i samme ånd. Vi har altid følt os velkomne, og trænerne har altid bakket op omkring vores triathlonaktiviter og drengenes gymnastik. - Vi har haft mange fantastiske år i klubben med nogle fantastiske trænere.

Situationen er nu den, at der er kommet ny cheftræner og talenttræner i klubben. Man kan nu kun være i klubben, hvis man satser 100% på svømning. Det betyder, at man ikke kan gå til anden sport, da de mange træningstimer jo en gang imellem rammer sammen med skole, gymnastik og anden sport. Klubben kan ikke bruge Mark, da han ikke vil satse 100% på svømning. Gymnastikken betyder lige så meget, og vi mener, at man får glæde af denne sport mange år fremover. Vi har derfor taget en hurtig beslutning og har flyttet begge drenge til Ikast Svømmeklub. Bent har svømmet her siden august og har fået en fantastisk modtagelse. Nu glæder drengene sig til at komme videre. Det er svært at sige farvel til en klub, som man har været glad for, men vi ved, at klubskiftet bliver vendt til noget positivt. Da vi kun bor 6 km fra Ikast Svømmehal, giver det pludseligt mulighed for, at vi alle 4 kan dyrke sport. Næste sæson byder på Ironmanstævner og andre stævner for os begge. Mark og Nicki skal ud og prøve kræfter i triathlon med jævnaldrende og glæder sig til at vise deres Kiwami tridragter frem. Nicki er blevet model for Kiwami, og det kommer også storebror Mark tilgode.

Bent har været i "hvilemode", men vil fokusere meget på svømningen de kommende måneder. Mountainbiken skal gøres klar og så bliver der fokus på denne form for cykeltræning i vinterhalvåret. Vi glæder os alle 4 til at bruge vinteren på at blive klar til triathlonsæsonen 2015.

13.10.2014:

Hawaii Ironman 2014 - raceberetning.

Dagen startede kl. 03.30. Jeg havde sovet godt siden kl. 19 og følte mig veludhvilet. Efter et let morgenmåltid bestående af lyst brød marmelade, en banan og en kop kaffe, gjorde vi os klar til afgang hen mod startstedet. Inden jeg gik ind i skiftezonen, lavede jeg et løbepas på 2 km med 3 stigningsløb, så jeg fik pulsen lidt op.

I skiftezonen blev jeg "body marked" og drak 500 ml energidrik. Cyklen blev kontrolleret og dækkene pumpet. Vi kunne komme i vandet kl. 06.35 og varme op. jeg lavede 2xsprint ud til startlinjen. Age-group herrernes start gik kl. 06.50. Jeg havde en god start uden stress og kunne holde et jævnt tempo hele vejen. Jeg kunne nok have svømmet en anelse stærkere, men er ok tilfreds med tiden 1.00.58 i et uroligt hav med bølger. Jeg følte mig frisk, da jeg satte mig på cyklen. Jeg følte, at jeg havde gode ben og havde ikke svært ved at holde pulsen. Jeg havde fokus på pulsen og mit væske/saltindtag hele vejen. De første 150 km gik meget let, men herefter blev benene lidt tungere. Ved 87 miles ville jeg fylde min Torhans aero og så ikke, at jeg var kommet for tæt på en atlet foran. Jeg fik et rødt kort. Det var surt, men dejligt at se, at der blev slået ned på drafting.

Jeg kom ind i T2 efter 5 timer på cyklen. Det var jeg tilfreds med. Skiftetiden i T2 blev så forlænget af min tidsstraf på 4 min. som betaling for det røde kort. Jeg løb afslappet ud på løbet og var stadig i front i min aldersklasse med et forspring på knap 5 min. Ved 12 km var forspringet kun 4.30 min. Jeg tænkte positivt op ad stigningen på Palani Road og videre ud med Energy lab. Jeg kunne godt mærke, at jeg ikke var så let løbende som tidligere, da jeg nok mangler grundtræning efter flere år med skader. Efter Energy lab kom sidste års vinder i min klasse, Wolfgang Schmatz, tættere på. Jeg forsøgte at presse tempoet, men følte mig tung. Jeg fokuserede på at få nok væske og energi og glemme de ømme ben. Ved 38 km kom Wolfgang op på siden. Jeg fulgte hans pace og kunne mærke, at jeg trods ømme ben, havde lidt mere overskud. Jeg besluttede mig for at rykke alt, hvad jeg kunne, de sidste 1,5 km ned ad Palani Road og hele vejen i mål. Wolfgang opgav at følge med, så jeg kunne efter 9 timer og 31 min. høre mit navn efterfulgt af de berømte ord "You are an ironman" og endnu bedre "Bent is the World Champion". Det var en hård dag med meget vind og høje temperaturer, og lige nu nyder jeg et par dages ferie med min familie.

Det betyder meget for mig at afslutte sæsonen med et verdensmesterskab, da jeg som tidligere nævnt har haft nogle udfordringer med skader og konstatering af en medfødt hjertefejl. Tak til Velux, Fusion, DDTRI, Quintana Roo, Geodis Wilson og Squeezy for støtten og opbakningen. uden jeres hjælp, ville dette projekt ikke være muligt. Aloha

05.10.2014:
Turen til Hawaii gik rigtigt godt og vi nyder meget at være tilbage på Big Island. Vi bliver aldrig trætte af øen og den fantastiske natur. Vi har allerede set mange delfiner og skildpadder. Når man til dagligt har et stramt program med arbejde, pligter i hjemmet og et nøje planlagt ugeprogram, hvor alle 4 kan nå til sport, føles det mærkeligt pludseligt at have tid til at sove og have så god tid til de enkelte træningspas. Det er skønt.

Træningen går godt og føles bedre for hver dag. Vi er ved at have fundet den rigtige døgnrytme. Ironmansvømmeruten er testet og resultatet er OK. Min nye LG Course hjelm er testet og bestemt godkendt. Den skal anvendes i racet på lørdag. Den føles både aerodynamisk og meget behagelig. For mig er det vigtigt, at man kan "ånde". Jeg kan nemt komme af med varmen og bliver ikke overophedet. Fusions speedsuit føles også dejligt behageligt i varmen herovre. Jeg er meget sikker på, at det er det rette valg på raceday. Det har været varmt at cykle de længere ture, da det er vanskeligt at have væske nok med til både at drikke og nedkøle. På raceday er situationen anderledes, da jeg her har mulighed for at hælde vand udover dragten med jævne mellemrum.

De kommende dage består træningen mest af rolig træning/nedtrapning. Tirsdag er den eneste dag, hvor der skal cykles "hårdt". Herudover er der pastaparty, nationsparade, expo og mange andre ting på programmet.  

23.09.2014:
Om en uge går turen til Hawaii. Vi er tæt på at være klar til afrejsen.

Mark var i weekenden til Svømmestævne i Horsens og svømmede PR i stort set alle løb. Han har kun været i vandet i 5 uger og har allerede nået et pænt niveau igen. Det bliver spændende at se, hvor hurtigt han svømmer om et par måneder.

I næste uge bliver der en masse åbentvandstræning for os alle 4 på Hawaii. Bent har fået alle aftaler med sponsorerne på plads og glæder sig til at vise deres logoer på racetøjet. Cyklen er klargjort og pakkes ned på søndag. Vi vil satse på at lave dagbog, så snart vi ankommer til Kona. - Aloha!

13.09.2014:
Mark og Nicki blev i søndags begge udtaget til "De 24", som er et udtaget hold på Hammerum Juniorhold. Træningen er startet og allerede næste fredag, skal der øves startserie til forårets opvisninger.

Denne weekend byder på Regionsmesterskaber, men hverken Nicki eller Mark har svømmet op til deres bedste. Det skal nok komme i løbet af efteråret. Mark mangler et års træning og det kan mærkes, men han er positiv og meget tændt, så vi tror på, at han inden nytår svømmer stærkt.

Bent er i dag i Korsør for at deltage i et Velux event. Han cyklede i front på 90 km turen og har haft en god dag med effektiv træning. Han kommer hjem i nat. Nu skal der spises og hygges med kollegaerne. Der mangles aldrig noget, når Velux inviterer.

Bent er ved at have styr på de sidste detaljer inden VM. Fusion sponsorerer igen i år racetøjet og andet træningstøj. Han bliver rigtig flot i den nye rød/hvide dragt. Vi begynder at glæde os rigtigt meget til at komme afsted. Hawaii er skøn og man bliver lidt afhængig af den ø.  

04.09.2014:
Der er nu godt 5 uger til Verdensmesterskaberne på Ironman distancen finder sted. Bent er superklar og skadesfri. Træningen har forløbet planmæssigt i en lang periode og vi håber på, at Bent får mulighed for at vise sit reelle niveau i år. Det er dejligt at se Bent tage ud og løbe en lang tur og komme hjem igen uden smerter.

Velux har igen i år givet Bent økonomisk støtte. Det betyder utroligt meget. Bent har haft nogle foredrag for Velux medarbejdere. Nogle af kollegaerne har også fået blod på tanden og vil prøve kræfter med triathlon næste sommer.

Hans Jørgen fra DDTRI er på mange måder en uvurderlig hjælp. Han står altid klar til at hjælpe med produkter, rådgivning og sin faglige ekspertise i værkstedet. Hans Jørgen er en vigtig mand i Bent's sportskarriere.  

Drengene er kommet i gang med at svømme igen. Nicki svømmer på T4 og Mark er kommet på STM2, som er 2. holdet i Herning Svømmeklub. Dette hold passer bedre til Marks ambitioner om at blive en dygtig triathlet, da de ikke svømmer helt så mange gange som 1. holdet. Mark har fået Chris Christensen som sin nye træner. Han er ifølge Mark en fantastisk person.

Drengene er også gået i gang med gymnastiksæsonen. Mark skal i år træne med "Young Stars", som træner 2 gange i ugen og selvfølgelig DGI's juniorhold, som træner hver fredag aften. På Young Stars holdet har Mark nogle af sine trænere fra Vesterlund Efterskole. Også nogle af efterskolekammeraterne, der ikke er fra Herning, har valgt at gå på dette hold. Det er guld værd, at de kan bevare kontakten gennem sporten.

Nicki er også startet op på DGI's juniorhold. Der afholdes udtagelse til " De 24". på søndag. Kun de bedste gymnaster bliver udtaget til dette hold. Man skal være dygtig til at springe og have styr på nogle styrkemomenter og det rytmiske. Der er ingen tvivl om, at gymnastik giver drengene meget på mange måder. Det sociale er helt i top på gymnastikholdene, og man glæder sig over kammeraternes gode spring og roser hinanden. Når der er tid i overskud træner drengene både løb og cykling.  

Når vi kommer hjem fra Hawaii, skal der også bookes tider til spring og udspring ved "Spring & Leg". Drengenes personlige træner, John Jakobsen, betyder meget for vores familie, og er god til at booste deres selvtillid. John afholder mange spring events rundt om i landet.

Mark er startet på Herning Gymnasium og er meget glad for sit valg. Han er i en god klasse og glæder sig hver dag, selvom han savner Vesterlund Efterskole og sine tidligere skolekammerater. Mark tæller ned til genforeningsdag på efterskolen, hvor de også skal lave deres opvisning for allersidste gang. 

22.07.2014:
Det har indtil nu været en fantastisk sommer og Bents træning og forberedelser til Hawaii kører efter planen. Han kan løbe uden problemer, og det glæder os alle 4. En gang i ugen får han massage og akupunktur, hvilket ser ud til at være en god idé.

Mark er faldet godt til i vores hjem i Hammerum efter et godt år på Vesterlund Efterskole. Ham og Nicki træner en masse gymnastik i haven og udfordrer hinanden i blandt andet løb. Der bliver trænet en god mængde på en hyggelig og effektiv måde. Mark har også haft tid til at se sine venner, Magnus og Magnus, som betyder meget for ham. Det er dejligt for Mark, at de står med åbne arme efter et år, hvor Mark ikke har været meget hjemme.

Vi er så småt begyndt at lægge planer for sæsonen 2015. Vi vil køre nogle stævner i Tyskland, hvor vi alle 4 kan køre stævner på forskellige distancer. Vi har altid følt os godt tilpas i den tyske triathlonverden. Der skal også konkurreres på dansk jord. Hvis Bent kan komme igennem dette år uden skader, vil han gerne stille op til DM på forskellige distancer i Danmark.

På lørdag tager Nicki på en 8 dages spring-camp på Vesterlund Efterskole. Mark tager derned for at arbejde. Han hjælper pedellen med at ødelægge forskellige ting. Det er heldigvis planen, at det skal ødelægges, fordi det skal renoveres. Det er en god måde at holde kontakt til skolen og lære forskellige arbejdsopgaver. Mark hygger sig med det. Den 13. august starter Mark i 1.g på Herning Gymnasium, og Nicki starter i 6. klasse. Herefter er ugeprogrammet fyldt ud med skole og sport.

Vi ønsker jer alle en fortsat god sommer!

04.06.2014:
Raceberetning fra Lanzarote Ironman 2014

Svømmestarten gik kl. 07.00 med 2300 atleter til start. Der var løbestart og vi var inddelt efter forventede svømmetider. Dette fungerede fint. Svømmestarten gik godt og jeg kom hurtigt ind i en god pace/rytme. Halvvejs på svømningen skulle vi op på sranden og jeg noterede, at min tid var 22.30 min. Det var ok. På anden runde følte jeg overskud og kom op af vandet på 54.12 min. og som nr. 25 overall.

Skiftet var lidt langsomt, da jeg skulle have strømper på og manglede vand til at skylle fødderne rene for sand. Jeg fandt dog hurtigt min cykel i den meget lange skiftezone og kom godt i gang. Desværre følte jeg, at mine ben ikke helt ville det somme som jeg. Jeg kunne ikke holde pulsen oppe og tempoet faldt. Jeg kæmpede alle 180 km med en puls 15-18 slag under min racepuls. Cykeltiden blev dårlig og jeg kom ind efter 5 timer og 47 min. 

Jeg skiftede til løbesko og satsede på, at jeg kunne give den en skalle på løbet. Der var desværre heller ikke meget at hente. Jeg kæmpede alle 42 km og nåede heldigvis en podieplads som 3er. Jeg havde et dårligt race med en meget skuffende sluttid på 10 timer og 18 min., men er stolt af, at jeg kvalificerede mig til Hawaii Ironman endnu engang.

Jeg var sløj og havde ondt i halsen i ugen op til racet. Det har nok været en af grundende til et dårligt race. Et par dage efter lavede Phil Mansfield en løbeanalyse på mig og kunne fortælle mig, at der skal ydes en stor indsats med smidighedstræning. Det er en kæmpe hjælp at få denne vejledning og nogle redskaber til at kunne yde den bedste indsats frem til Hawaii Ironman. Jeg er meget taknemmelig for samarbejdet med Phil, som har min dybeste respekt.

Det var endnu engang skønt at være på Club La Santa. Vi elsker stedet, og det er dejligt at møde mange af de atleter, som jeg gennem min lange triathlonkarriere er blevet venner med. Det er konkurrenter, tidligere konkurrenter og de atleter og medarbejdere, som jeg har været på tricamp sammen med. Jeg har et meget specielt forhold til mine konkurrenter i samme aldersklasse. Vi er venner og har stor respekt for hinanden. Det er måske en af grundene til, at jeg ikke kan undvære sporten. Hvis nogen skulle være i tvivl, kan jeg fortælle, at jeg skal køre Lanzarote Ironman igen næste år.

Imedens vi var på Lanzarote, var Mark med til DM i Teamgym for efterskolerne. De vandt 4 guldmedaljer ud af 4 mulige og gjorde det helt fantastisk allesammen. Et par dage efter tog de på friluftstur til Norge, hvor de skulle udfordres i klatring, riverrafting og meget andet. De boede i indianertelte og lavede mad over bål. - Det er ikke så mærkeligt, at Mark ikke har tid til at savne os. 

16.05.2014:
I morgen ved denne tid sidder jeg på min cykel og er sikkert på vej op mod Mirador del Rio. I går havde jeg hviledag, som bestod af 3.000 meter svømning i mellemzonen og behandling hos OSTEO43 for en øm sene i baglåret. Günther har lovet, at jeg kan løbe i morgen. Herudover brugte jeg dagen på at spise og drikke en masse. Der blev også afsat tid til et interview af Triathlete's reporter. Interviewet bliver lagt på deres website.

Lige nu er cyklen ved at blive gjort fin og klar. Jeg har fået min nye Speedsuit fra Fusion. Den er sort/hvid/orange og meget flot. Jeg glæder mig til at prøve den af i morgen. Træningen i dag består af 40 min. let cykling, 10 min. let løb og 1000 meter i våddragten. Cyklen skal afleveres i Puerto Del Carmen her i eftermiddag. Herefter er der ikke meget andet at gøre end at få fyldt depoterne med energi og få lidt søvn.

Jeg håber, at jeg i morgen er i stand til at sætte en ny age-group rekord, selvom Jørgen Emil Hansen pt har rekorden og har haft den siden 1995. Rekorden lyder på 9.59.58. Jeg giver alt, hvad jeg har i mig i morgen og håber på det bedste! 

13.05.2014:
Der er nu 4 dage tilbage, inden det går løs med min Ironman nr. 19 på Lanzarote. Jeg er begyndt med nedtrapningen og havde i dag det sidste middelhårde træningspas på cyklen. Turen gik fra Club La Santa til Soo, Famara, Tequise, Haria og retur til Tequise og hjem til resortet. Det var en varm dag med aerohjelm. Vi havde 30-32 grader hele dagen.

Jeg har fået en lille forkølelse, men spiser en masse hvidløg for at komme helt ovenpå. I morgen står programmet på 2 timer let cykling, 25 min. let løb og et hårdt svømmepas. I morgen er der registrering til Ironman, og man fornemmer, at det begynder at summe af liv her på Club La Santa. Det er en dejlig fornemmelse, men også skræmmende. Dagen har ligget langt ude i horisonten og pludselig er det alvor. Det er altid en dag, som man både frygter og glæder sig til. Lanzarote Ironman er bare hård på mange måder, og man kan aldrig planlægge racet ned i detaljer. Eftersom det er 19. gang, jeg stiller op her, må der være noget ved det her race, som bare er anderledes end alle andre races. Racet er meget flot organiseret ned til mindste detalje. Man bliver forkælet som atlet og øens natur, varme, vind og hårde stigninger, giver mig netop de udfordringer, som jeg synes godt om. Hver gang siger jeg til mig selv, at næste Ironman skal være en "let/hurtig" Ironman. Det ser ud til, at jeg glemmer det ret hurtigt efter racet. - Jo, jeg glæder mig til at udfordre mig selv på lørdag. Mere nyt i senere....

05.05.2014:
Nicki har haft sin sidste opvisning med DGI's minijuniorhold og glæder sig allerede nu til at komme på DGI's Juniorhold, som starter i September. Vi har også set Vesterlund Efterskoles sidste officielle opvisning. Mark gjorde det igen godt, og vi er meget stolte af vores to gymnaster, Mark og Nicki.  

I onsdags var Vesterlund Efterskole inviteret til svømme-, duathlon- og triathlonstævne på Midtjyllands Efterskole sammen med nogle andre efterskoler. Mark satte ny pr på 50 fri og vandt triathlonkonkurrencen. Flot klaret eftersom hele skoleåret har været fyldt ud med gymnastik. Mandagen forinden racet var Bent inviteret ned for at holde et foredrag om sit liv som triathlet. - Det var en hyggelig aften for både Bent, elever og lærere.

På onsdags rejser Bent til Bagsværd for at holde et foredrag for Velux medarbejderne. Triathlon er også en del af deres årlige sportsevent, som afholdes i maj.  

Bent er ved at være rejseklar og klar til Lanzarote Ironman. Sponsorerne, Fusion, DDTRI og AC Sport sørger alle for, at udstyret er i orden. Resten må Bent selv klare. Vi håber på et godt race og en kvalifikation til Hawaii. Bent har svømmet mere den sidste måned, end han plejer, så det bliver spændende at se, hvordan han klarer sig i de enkelte discipliner. Vi glæder os meget til at hilse på Kenneth Gasque og alle de andre medarbejdere på Club La Santa.  
 
28.04.2014:
Om få uger skal Bent atter i ilden og køre Lanzarote Ironman. Det er 20. gang, han stiller til start. Træningen er gået planmæssigt, men selvfølgeligt med nogle skavanker og skader med jævne mellemrum. - Så alt er som det plejer. I ugen op mod påske havde Bent ondt her og der. Vi kontaktede Boel i Aulum, som er en dygtig akupunktør. Boel behandlede Bent samme dag og de følgende 5 dage. Bent føler sig nu klar og er dybt taknemmelig over, at Boel kunne hjælpe med det samme. Ja, jeg er også taknemmelig, da det jo er nemmere at have en glad mand i huset!
 
Det er første gang, at Bent skal konkurrere efter at have fået konstateret en hjertefejl og er kommet i gang med daglig medicin. Han har ikke mærket nogle bivirkninger og vi håber, at kroppen reagerer som normalt i racet også. Bent skal have mere fokus på salt- og væskebalancen end før, men han kender efterhånden kroppens reaktioner under Ironmankonkurrencerne, og vil nok kunne mærke enhver ubalance. Vi glæder os meget til at komme tilbage til Club la Santa.

Imedens vi er på Lanzarote, skal Mark til Norge med Vesterlund Efterskole. Han har valgfaget "Friluftsliv". I Norge skal de udfordres med klatring, riverrafting og meget andet. Det bliver helt sikkert en spændende oplevelse. Skoleåret har i det hele taget været fantastisk på alle måder. Lærerne er dygtige og kammeraterne er søde. Forstanderparret Anne og Ole forstår at skabe de rette rammer med god disciplin. Eleverne runder snart gymnastikopvisning nr. 30. Opvisningen er en utrolig spændende oplevelse. Temaet er "Galleri". Showet bliver mere og mere farvefyldt undervejs. Det rytmiske er på et meget højt niveau og eleverne udstråler bare så meget glæde. Nogle af eleverne er på landsholdet i Teamgym eller Tumbling, så der er virkeligt fart på i spring på bane og trampolin. De har alle rykket meget på det sportslige plan under opholdet. Alle os forældre er meget stolte af vores unge mennesker.

I lørdags var Nicki til Midtvest Cup, hvor han satte PR i alle løbene. Nicki svømmede 22.31 på 1500 meter. Flot svømmet af Nicki. Han er ca. 1,42 m høj, så det er en lille knægt, der står på startskamlen sammen med de "store drenge". 

Mark er blevet optaget på naturvidenskabelig linje på Herning Gymnasium fra august 2014. En ny og anderledes hverdag venter  ham, men han glæder sig også til at komme i gang med at svømme meget igen. Han mødte i sidste uge sin nye træner, Michael Hinge, og det var en god oplevelse. Michael er selv tidligere triathlet. Det bliver helt sikkert et godt samarbejde. - Bedst af alt, kommer Mark til at se sin ven, Magnus, dagligt igen. 

Nu skal foråret og sommeren nydes i fulde drag. Vi er sikre på, at 2014 kommer til at byde på mange gode oplevelsler for os alle 4.

05.03.2014:
Så blev Bent 50 år og rykker nu op i en ny aldersklasse i triathlonsporten. Efter et par hårde måneder ser det ud til, at han er på rette kurs mod Lanzarote Ironman. I juleferien fik han en fibersprængning i brystmusklen efter en gang vandpolo med Herning Svømmeklubs 1. hold. Efter et par uger var det ikke blevet bedre, og derfor tog han en tur forbi lægen, som kontrollerede blodtrykket for en sikkerheds skyld. Blodtrykket var alarmerende højt og Bent måtte en tur op forbi sygehuset til røntgen og scanning. Årsagen til det høje blodtryk er, at han mangler en hjerteklap. Han har heldigvis aldrig været utilpas, men vi blev begge forskrækkede. Lægen ville ikke svare på, hvordan fremtiden så ud på den sportslige side og det bekymrede Bent. Efter de sidste undersøgelser, har han fået at vide, at en operation kan komme på tale på et tidspunkt, men pt kan Bent fortsætte sin hverdag med blodfortyndende medicin. 

Mark og Nicki har fået taget hul på forårets program med gymnastikopvisninger. Mark har 30 opvisninger med Vesterlund Efterskole. Vi var til generalprøve i lørdags og det var virkelig en oplevelse. Nicki har også en del opvisninger med DGI Minijuniorholdet. Begge drenge har rykket deres niveau meget i denne sæson, så den hårde træning har virkelig givet bonus. Begge drenge har gennem gymnastikken opbygget en fantastisk kropskontrol og styrke. Man kan kun blive imponeret, når man ser dem lave stem, springe og danse. 

Nicki og Asta var i januar til DM i standard, Latin og Rockn'roll. Det er en fornøjelse at se dem danse sammen. De vandt en 4. plads i mesterrækken i latin, en 4. plads i A-rækken i standard og en 4 plads i Mesterrækken i Rockn'roll. 

Forårets program er fyldt ud med gymnastikopvisninger og hård træning indtil Lanzarote Ironman. Vi glæder os utroligt meget til at komme tilbage til Club la Santa. Mark kan desværre ikke komme med. Bent vil gøre sit bedste for at levere et godt resultat og forhåbentligt en kvalifikationsplads til Hawaii Ironman i oktober. 

Maj måned bliver vendepunktet for mit vedkommende, da jeg begynder at træne triathlon igen. Jeg har arbejdet for meget de sidste 10 år og savner min sport og træningen sammen med Bent. Nu skal det være og jeg glæder mig til at få tid til at være mere sammen med mine 3 drenge. Det bliver både hårdt og sjovt.   

Same procedure every year.

Efter Bents tur i tænkeboksen er der lagt planer for 2014. 2013 har været et år med mange udfordringer på den sportslige front, men ikke værre end, at man kan finde gode ting ved selv skuffende resultater. Nu ser vi fremad og det bedste er, at Bent efter en lang pause kan løbe fuldstændig uden smerter og problemer. Det er en fornøjelse at se hans glade ansigt, når han kommer hjem fra en løbetur. Achillessenen er 100% i orden og behandlingen ved Henning Langberg og Team kan virkeligt anbefales.

Mark og Nicki udvikler sig hele tiden i den rigtige retning, og det er dejligt at se. Mark når dog ikke at svømme så meget i det her skoleår, eftersom han er på efterskole. Når han er hjemme, træner han sammen med STM1. Han føler bestemt heller ikke, at han bliver glemt, selvom de ikke ser ham så tit. På Vesterlund Efterskole træner han meget gymnastik og crossfit.

Nicki træner meget ihærdigt hjemme i Herning. Han har en god dansepartner, som i øvrigt også er svømmer. De har rykket meget i denne sæson og hygger sig meget sammen. Det er planen, at de skal med til DM i standard/latin og Jitterbug her i januar. Vi ser store forbedringer i både dans, svømning, gymnastik og udspring.

Mark og Nicki er så heldige, at de får privatundervisning af John Jakobsen, som er elitegymnast. Det er både lærerigt og rigtigt sjovt for drengene. John laver de vildeste spring på vipper, så drengene har virkelig et forbillede her. Hans CV kan imponere enhver, der interesserer sig for sport.

2014 kommer for Bents vedkommende til at byde på Lanzarote Ironman, DM’er og Hawaii Ironman, såfremt han kvalificerer sig. Jeg har truet Mark med, at jeg kan svømme, cykle og løbe fra ham, når han kommer tilbage fra efterskole til sommer. Hvis det skal kunne lade sig gøre, skal der vist strammes op med hensyn til træningen. Jeg har lovet mig selv, at jeg skal arbejde meget færre timer i 2014, så jeg kan komme i god form igen. Det har været rigtigt svært at få det hele til at hænge sammen tidsmæssigt, siden min mor døde. Men jeg tror på, at 2014 bliver vendepunktet for mit vedkommende. Begge drenge er nu så store, at vi alle kan træne sammen. Så må vi se, hvilke stævner, der kan blive aktuelle for drengene og jeg.

Tusind tak til alle Bents sponsorer for en uvurderlig hjælp i 2013. Vi satser på, at Bent kvitterer med nogle gode resultater i 2014. Drengene og jeg støtter ham så godt vi kan fra sidelinjen.

Hermed et ønske om en glædelig jul og et lykkebringende nytår til alle

Fra
Familien Andersen
 
2013:

Bents raceberetning fra Hawaii Ironman 2013

 Lørdag morgen, da jeg endelig stod i vandet i Kona Bay ved Hawaii Ironman, havde jeg haft en lang og svær ”nedtrapning” frem til racet. Jeg havde heldigvis ikke længere smerter i akillessenen, men havde smerter i underbenet og i begge baglår. Smerterne gjorde det ikke muligt at løbe mere end 15 km de sidste 5 uger inden Hawaii Ironman, og det ødelagde min selvtillid. Dagen før afrejse fik jeg et hold i ryggen og jeg måtte klare den lange rejse med skæv ryg og ømme lændemuskler. Jeg fik heldigvis rettet ryggen op og løsnet meget op i musklerne med massage og behandlinger hos Jens Toft’s kæreste, Lise, i Kona. De mange problemer op mod racet påvirkede selvfølgeligt humøret og fokus, men jeg følte mig dog rimelig klar lørdag morgen.

Da kanonen gik af kl. 07.00 fik jeg en god start, men fik desværre iltgæld efter 200 m. Jeg måtte sænke farten og stoppe op. Jeg blev fanget i flokken, og det var en kamp for overlevelse. Jeg fandt herefter et godt tempo og forsøgte at komme fri igen og ud af flokken. Efter vendepunktet var der igen plads omkring mig. Jeg kom op ad vandet på 59.00 min. Det var ikke noget at råbe hurra for, da jeg havde satset på en tid på omkring 54 min. I T1 blev jeg tjekket af en læge, da jeg havde fået et spark på munden, som havde resulteret i en flækket læbe. Jeg følte mig dog ok, så det var bare med at komme afsted på cyklen.

De første 20 km føltes meget stresset med mange atleter overalt. Vejret var perfekt til et hurtigt race, ingen vind. Desværre blev der i år kørt til og over grænsen mht. drafting og overhalinger. Under racebriefing blev der sagt: ingen overhalinger inden om, ingen overhalinger ned ad Palani Rd og ingen kørsel ved siden af hinanden. Alle forseelser ville medføre DQ. Intet blev overholdt under racet. Jeg blev overhalet indenom og udenom samtidigt, overhalet af 3 atleter samtidigt ned ad Palani Rd, og ingen tog hensyn til 7 meters reglen. På hjemturen blev jeg passeret af 6 atleter, som kørte på vifte. Efter 60 km kom en gruppe op og man fornemmede, at der var et cykelløb. Afstanden mellem atleterne var blevet endnu kortere og tempoet skruet en anelse højere op. Jeg hørte efter racet atleterne sige, at man var nødt til at tage en kold beslutning om, hvorvidt man turde køre med og drafte. Mange vurderede, at de kunne tjene mere tid, selvom de risikerede en evt. tidsstraf. Jeg turde ikke hoppe med på denne satsning og holdt mine 7 meter, men det resulterede også i, at jeg ”tabte” gruppen ud mod Hawi. Jeg missede min privatforplejning ved vendepunktet, men valgte at vende om, da det kunne koste dyrt i den sidste ende, hvis ikke jeg fik mine energiprodukter.

Der var som sagt ikke meget vind, og derfor var cykeltiderne meget hurtige. Der var dog heller ingen nedkøling af vinden, så omkring lufthavnen var det ekstremt varmt. De sidste 40 km var hårde, men jeg fokuserede på pulsen og holdt mig nedkølet. Jeg fornemmede, at jeg holdt en ok fart hjem og satte cyklen efter ca. 6 timer. Cykeltiden var 4.54 og godkendt.

Jeg fik hurtigt skiftet og fik besked fra Lonnie og drengene om, at jeg havde 10 min op til de forreste i min aldersklasse. Det var ikke alarmerende, da jeg kendte dem fra ”gamle dage” og vidste, at de var gode på cykel og tunge på løbet. Jeg løb ud sammen med den senere vinder, René Rovera. Jeg følte mig faktisk let i starten, men fornemmede at det rykkede i senerne i baglåret og var klar over, at jeg var tvunget til at sænke farten. Jeg var grædefærdig, da jeg kunne konstatere, at denne smerte ikke ville forsvinde igen. Jeg kunne se mine konkurrenter drøne forbi og var ikke i stand til at gøre noget. Jeg var dog 100% indstillet på at gennemføre racet. Efter 25 km blev det virkeligt hårdt og jeg følte mig tung. Jeg var lettet, da jeg krydsede målstregen efter 9 timer og 44 min. Løbetiden blev 3.40 og er ikke noget at prale af. Jeg var både glad og skuffet på en gang. Det var ikke det her resultat, som jeg kom efter og jeg begyndte af tvivle på mit sportslige niveau. Jeg gik i tænkeboks og funderede over situationen i flere uger. Jeg har kørt triatlon i mere end 20 år og har opnået mere end de fleste andre. Jeg har lavet mange gode resultater i min karriere og har mødt mange spændende mennesker i både ind- og udland, som jeg stadig har kontakt med. Jeg har slået mit navn fast i triathlonverdenen, og man slutter vel ikke sin sportskarriere på denne måde. Nej, triathlon er mit liv og jeg er endda så heldig, at mine drenge og Lonnie gerne vil være en del af dette liv. Mon ikke der er nye udfordringer, der ligger og venter på mig i 2014?

Hawaii Ironman 2013
Turen til VM på Hawaii gik desværre ikke helt som planlagt. Allerede samme morgen, som vi tog afsted, havde Bent hold i ryggen. Han kom ikke til at se yngre ud i løbet af den lange rejse til Big Island.

Da vi ankom til Kona mærkede Bent smerter i baglåret, som sikkert var forårsaget af rygproblemerne. Vi mødte heldigvis Michael Krüger første dag, som fortalte, at Jens Toft’s kæreste, Lise, kunne hjælpe.

Lise blev Bents redning. Lise er utrolig dygtig og kan virkelig trylle. Bent blev i stand til at deltage på raceday, men kroppen var desværre ikke på toppen. Set fra sidelinjen var det også en hård dag, da drengene og jeg var bekymrede for, om han kunne gennemføre. Bens svømmetid var en anelse for langsom, på cyklingen fik han sig dog kørt langt op i feltet. Da Bent startede ud på løbet, ville han på en god dag stadig have haft en chance for at løbe sejren hjem. Bents splittider blev dog dårligere og dårligere i løbet af de 42 km. Bent så meget slidt ud, da han kom løbende ned ad Palani Road med meget korte skridt. Netop her plejer han pludseligt at komme blæsende ned ad vejen med høj hastighed og i flot stil. Det var desværre ikke tilfældet.

Alt i alt er en tid på 9 timer og 44 minutter vel godkendt og en drømmetid for mange andre. Bent er heldigvis ikke typen, der giver op, og har da heller ikke planer om at slutte sin meget lange triathlonkarriere på denne måde. Der er lagt nye planer for den kommende sæson. En af Bents venner, John, mener, at der ligger en ny verdensrekord og venter på ham. Det er en udfordring, som man ikke bare kan ignorere.
 
Netop de flotte ord fra John Hvass gjorde Bent meget glad og gav ham ny motivation. Det var lige det han havde brug for på dette tidspunkt. Det er dejligt at vide, at man har venner, der ønsker det bedste for en.

Turen var på mange måder spændende, da vi så mange skildpadder og delfiner. Naturen derovre er fantastisk. Bedst af alt var det, at vi var sammen alle 4 i to uger.

De næste 3 uger ser vi desværre ikke Mark, da Vesterlund Efterskole begynder at træne forårets opvisningsprogram.

Nicki har et par spændende udfordringer i nærmeste fremtid. Om godt en uge er der Tyr Grand Prix i Herning, hvor Nicki håber at sætte ny PR i et par discipliner. I starten af december er der Spring Cup i Silkeborg, hvor han bliver udfordret af nogen af landets bedste gymnaster.

Bents raceberetning kommer i løbet af denne uge……..

13.09.2013
Hawaii Ironman begynder at fylde mere og mere i vores tanker, efterhånden som datoen for vores afrejse nærmer sig. Vi glæder os lige så meget som vi plejer til opholdet på Hawaii. Det bliver dejligt at gense øen, vores venner fra Hawaii og være en del af Hawaii Ironman.

Velux  og Geodis  har sagt ja tak til endnu et års samarbejde med Bent.  Vi er stolte og meget overvældet, for det er ikke nogen selvfølge, at man kan fortsætte sine samarbejdsaftaler i flere år. Alle sponsoraftalerne betyder ubeskriveligt meget for os. Bent vil selvfølgelig gøre sit bedste for at honorere med et godt resultat. Drengene og jeg skal nok støtte ham bedst muligt fra sidelinjen. 

Bent har også fået en god aftale med Ceramic Speed , og det er han meget stolt af. Cyklen skal optimeres før afrejse.

Weekenden byder på regionsmesterskaber i svømning for drengenes vedkommende. Bent skal køre sit Ironmanpas, så det bliver roligt derhjemme. - God weekend! 

08.09.2013
Det går godt hos Team Andersen. Bent kan svømme, cykle og løbe uden problemer og motivationen er i top. Vi besøgte i fredags Fusion og DDTRI, hvor Bent blev forkælet og klædt på fra top til tå. Racetøjet fra Fusion er superflot. De nye sko og den nye hjelm fra Louis Garneau, sponsoreret af DDTRI er også helt i top. 

Torsdag kom Mark hjem på forlænget weekend. Han har trænet meget svømning de sidste par dage, så han kan blive klar til Regionsmesterskaberne den kommende weeekend og DTRIF's iagttagelsessamling.

Nicki skulle i fredags have startet på DGI's "Minijunior" landsdelshold, men det endte helt anderledes. Mark havde fået ordre på at sende Nicki ud til Juniorholdet istedet, som ellers er forbeholdt de store gymnaster. På juniorholdet har man et udtaget hold "De 24", som er juniorernes Rep. hold. Udtagelsen fandt sted søndag eftermiddag og Nicki tog afsted uden de store forventninger, da han jo reelt ikke engang er gammel nok til at gå på juniorholdet. Han syntes, at det var en god udfordring at prøve. Udtagelsen gik godt. Han havde styr på den rytmiske serie og lavede nogle svære spring og sluttede af med at demonstrere, hvordan man laver en stående baglænder på gulvet. Trænerne smilede og vi tænkte, at de synes nok, at han er modig. Søndag aften kl 20.00 kom der en mail med overskriften "Tillykke". Nicki blev udtaget til "De 24". Der er prestige i at blive udtaget, og det er noget, som gymnasterne drømmer om, når de kommer på Juniorholdet. Nicki blev 11 år i onsdags, og det var vist den største gave, han kunne få. Vi er meget stolte på hans vegne. Han glæder sig meget til at komme ud og træne med holdet næste fredag. Vi kender trænerne fra Marks tid på Juniorholdet. De er fantastiske og har lært Mark utroligt meget.  - STORT TILLYKKE TIL NICKI!

30.08.2013
Sommeren går på hæld, men vejret er stadig godt at træne i. Vi arbejder på fuld blus, men Bent får trænet planmæssigt.

Bent har gennem knap et år været træner for sin gode ven, Tommy, som skulle køre sin første triathlonsæson i år. Det er gået utroligt godt og Tommy har besluttet sig for, at han skal prøve nogle flere stævner. Samarbejdet fortsætter og Bent glæder sig til at svinge pisken igen, når han kommer hjem fra Hawaii.

Nicki skal være hjælpetræner i gymnastik i år. Det glæder han sig meget til. I løbet af få uger, er alle aktiviteter i gang og hans ugeprogram er fyldt godt ud. Det er godt, når man ikke har storebror hjemme.

Mark nyder sit ophold på Vesterlund så meget, at han ikke har tid til at komme hjem. Hverdagen er fyldt op med skole, friluftsliv og en masse gymnastik. Mark når heldigvis hjem og svømme to gange i dag og i morgen tidligt. Herefter vil han retur til Vesterlund Efterskole, så han er sikker på, at han ikke går glip af noget. Det er skønt, at han er så glad for at gå på skolen. Naturen omkring Vesterlund er skøn, maden god og lærerne fantastiske og man kan dyrke sport næsten hele tiden. - Ja, det må da også være livet!!! - God weekend fra os alle 4 :-)

19.08.2013
Så har Mark boet på Vesterlund Efterskole i godt en uge. Det har været hårdt for os derhjemme, og vi glæder os meget til på fredag, hvor han skal hentes og hjem til sine svømmekammerater. Mark svømmer nu på STM1 i Herning, og Bent træner med. 

Vi føler os på mange måder meget heldige. Det er en gave, at Bent får lov til at svømme med STM1, hvor han bliver presset til det yderste og får en masse klø af de unge knægte. Han har lidt svært ved at smile, når serien byder på 400 meter ben, men han har overlevet programmerne indtil nu.

Nicki er rykket op på T4 og svømmer nu 5 gange om ugen. Det er sikkert hårdt, men det får vi ham ikke til at indrømme. Han er også begyndt at cykle og løbe, når der er tid til det. 

Bent er ved at være klar til den sidste finpudsning af formen inden Hawaii Ironman. Tiden går pludseligt hurtigt og der er meget at se til med fuldtidsjob og træning indtil afrejsen. Vi har altid kunnet få det hele til at fungere på den måde, og vi håber på, at vi kommer hjem til Danmark med endnu en god oplevelse i bagagen.  

12.07.2013
Vi nyder alle 4 den danske sommer. Vejret er skønt og meget motiverende for træningen. Mark og Nicki nyder deres lange sommerferie sammen. Nicki skal på X-treme springcamp på Vesterlund Efterskole sidst i juli. Mark skal være træner på Herning Svømmeklubs Aquacamp i starten af August.

Den 11. august starter Mark 10. klasse på Vesterlund Efterskole. Det bliver et skoleår med meget gymnastik og styrketræning. Mark har aftalt med sin svømmetræner, at han kommer hjem og træner svømning i weekenderne. - Så Marks gode ven, Magnus Fallesen, slipper ikke helt for ham. 

Triathlon er stadig en stor del af Marks fremtidsplaner, og mon ikke den styrke, han får opbygget i gymnastikken, kommer ham tilgode senere hen. Mark har i denne sæson haft nogle rigtig gode træningssamlinger sammen med DTRIF's ungdoms-, junioratleter og træneren Kasper Gejl.

Bent er godt i gang med forberedelserne til Hawaii Ironman i oktober. Han sørger for at komme så sent afsted om morgenen, når han skal på arbejde, at han er nødt til at køre AT hele vejen for at nå på arbejde til tiden. Så den del af cykeltræningen er helt i orden. Svømningen foregår mest i åbent vand for tiden. Mark svømmer med og sørger for, at tempoet bliver holdt oppe.

24.05.2013
Det er nu 6 dage siden, at Bent kørte Ironman Lanzarote for 18. gang. Det var en fantastisk dag med et godt resultat. Det sidste års tid har været hårdt for os alle, da Bent har har store problemer med sin achillessene. 

Mark, Nicki og jeg ankom først dagen før racet. Det var en meget trimmet Bent, som vi mødte på Club La Santa. Jeg synes næsten, at han var for tynd. Mange af vores venner fra Danmark og andre lande havde også bemærket, at Bent var mere fit i år, end han plejer at være. Løbet bar præg af manglende træning på løbet, men det gik trods alt rigtigt godt og vi er klar til Hawaii i oktober.

Det er meget overvældende, at Bent får så meget opmærksomhed fra de dygtige unge danskere, som i øvrigt også gjorde det godt hernede. Vi har nogle dygtige atleter, som er meget stærke, og dem kommer vi helt sikkert til at se mere til i fremtiden. Også Bents konkurrenter viser en stor respekt, men driller/truer ham også meget inden racet på en god og venskabelig måde.

Hermed et referat fra Bent: 

LANZAROTE IRONMAN 2013:
Træningen frem til Lanzarote Ironman forløb stort set efter planen. Svømningen og løbet kom ikke helt op på det planlagte niveau pga meget arbejde, men jeg følte mig trods alt godt forberedt. Jeg havde den seneste måned svømmet 2-3 gange om ugen med Hernings 1. og 2. hold, hvor vi har haft meget tekniktræning. Løbeniveauet kunne ikke være anderledes pga mange behandlinger gennem det sidste år og den sidste måned mindst to akupunkturbehandlinger om ugen. Dette er noget, som jeg kan råde andre til. Uden disse behandlinger for achillessenen havde jeg ikke kunnet køre igen. Jeg har ligget stabilt på 20 km løb om ugen fra januar til nu. Om en måned kan jeg begynde at bygge op igen. 

Jeg følte mig mentalt klar til racet, men var også bange, da jeg jo ikke kunne vide, om benene kunne holde hele vejen.

Sidste uge frem til racet fik jeg trukket svømmeniveauet op på det planlagte niveau og fik svømmet nogle MAX test i våddragt. Jeg følte for første gang i lang tid ikke stress under svømmestarten.

Jeg har trænet effektiv cykeltræning hele vinteren og var i år stærkere end normalt på denne tid af året. 

Jeg var som sagt meget nervøs for løbet. I ugen op til racet løb jeg en tur på 25 min, en på 38 min. og en tur på 35 min i vand. Jeg håbede inderligt, at det var nok. 

Race day:
Op kl. 03.45, racetøjet (world cup suit fra Fusion) og solcreme på. Lidt morgenmad (toast og kaffe) indenbords og hurtigt ned til bussen, som kører fra Club La Santa kl. 05.00. Vi ankommer til Puerto del Carmen kl. 05.40. Der er god tid til cykeltjek og opvarmning i vandet. Vi står klar ved svømmestarten kl. 06.25. Medens vi står og venter, begynder det at regne, og det skulle vise sig at blive et race, som var helt anderledes end alle de andre.  

Starten går kl. 07.00. Jeg vælger i år at svømme venstre om gruppen og finder hurtigt en fast pace. Jeg svømmer igennem 2 grupper og når halvvejs på 26.34 minutter. Jeg kan se en lille gruppe halvvejs ude ved vendebøjen og bruger gruppen som pace. Halvvejs på anden runde når jeg gruppen og svømmer lige igennem. Jeg løber op på stranden som nr. 12 i tiden 53.18. Det var jeg godt tilfreds med :-). 

Jeg ruller min world cup dragt ned og tager Fusions Speedtop på og strømper. Jeg løber ud til min kære QR, som står ved en lygtepæl til venstre for det første træ. Skiftezonen, som er på en almindelig vej, var enooooorm laaang. Jeg løb de 500 meter med cyklen til startstregen, og kunne desværre mærke smerte i achillessenen og hælen. Jeg skyndte mig afsted og fokuserede udelukkende på at køre godt og fornuftigt og huske alt, hvad Gabor har lært mig. Det blev også en anden oplevelse end de sidste mange år. Folk kørte ikke bare forbi og væk. Der var 2, som kom forbi og forsvandt meget hurtigt. 

Vejret var som sagt ikke super godt. Det regnede og var koldt. De første 50 km på cyklen var kolde og mine ikke særligt tykke ben var blå, våde og kolde. Det blev heldigvis varmere op ad dagen. Jeg holdt hele vejen en fast puls. Jeg kom let over Hario og Mirador del Rio, hvor jeg satte 5 atleter. Vinden drillede. Jeg havde regnet med direkte rygvind ned fra Mirador del Rio, men det blev til sidevind og kraftige kastevinde. Det var for farligt at ligge i bøjlen. Jeg måtte sidde op hele vejen ned, hvilket normalt ikke er nødvendigt. Jeg mødte ikke ret mange atleter på vejen til Nazaret. Efter det dejlige stykke "grusvej" ved Nazaret var det bare at køre hjem til skiftezonen. Lige efter æselvejen kunne jeg se, at det kom 4 atleter bagfra og vi nåede skiftezonen næsten samtidigt. 

I T2 tog jeg Worldcup dragten helt op, skiftede strømper og fik mere solcreme på. Jeg brugte lidt længere tid i skiftezonen end mine to nærmeste konkurrenter. Jeg har fået STRENGTHTAPE til min achillessene af en engelsk triathlet, som forhandler dette. Dette satte jeg på om morgenen inden svømningen, så jeg tjekkede, om det stadig sad godt. Det gjorde det utroligt nok. 

Jeg kom ud på løbet som nr. 3 i min aldersklasse. Guiseppe fra Italien havde et forspring på ca. 10 min. og så helt vild ud i øjnene. Arnaud fra Frankrig passerede mig i skiftezonen og havde et minuts forspring. Jeg vidste, at jeg ikke skulle lade mig stresse og valgte at løbe veldisponeret. Jeg hentede Arnaud ved 12 km. Jeg hentede Guiseppe ved 28 km. Ved 14 km passerede jeg Allan Jakobson (35-39). Allan holdt dog pacet. Jeg vidste, at det var nødvendigt at have et "rolig" og veldisponeret løb, hvis benene skulle holde . Jeg passerede de første 20 km på 1.23.52. Jeg forsøgte igen at løbe op til Allan, men kunne mærke på min achillessene, at min skridtlængde skulle være lidt kortere. Da jeg havde passeret Guiseppe, var jeg i front i min AG gruppe. Jeg valgte at holde min skåne pace indtil 3 km før mål. Jeg så, at Arnaud nærmede sig bagfra, men følte mig ikke mere truet, end at jeg kunne løbe i mål sammen med Mark og Nicki og nyde hele opløbet. Jeg tog selvfølgeligt imod Arnaud i målområdet. Jeg nød resten af dagen  sammen med min familie.  

Stor respekt til Faris Al-Sultan og den lille hurtige Kristin Möller fra Tyskland, som  vandt på pro-siden.   

06.05.2013
Mark og Nicki har gået til udspring i godt et halvt år. Det er planen, at Mark skal kunne undervise i denne sport, når han kommer hjem fra efterskole. Både Mark og Nicki har stor glæde af deres svømning og gymnastik i denne sportsgren.

I lørdags deltog de i et Trip Trap stævne i Horsens. Mark vandt guld og Nicki bronze på 3 meter vippen. Nicki slog storebror med en meget lille margin på 1 meter vippen og vandt dermed guld. Mark vandt sølv. Mark virkede en anelse irriteret...wink

Begge drenge scorede så mange point, at de er tvunget til oprykning i stævner og skal herefter stille op i nogle mere udfordrende spring. - Godt gået!

På fredag rejser Bent til Lanzarote. Han virker klar til Ironman den 18. maj.

Vi glæder os alle til at komme tilbage til Club La Santa, hvor vi møder mange af vores venner fra andre lande. Mark skal læse til mundtlig eksamen dernede, så det bliver ikke rent ferie for ham.

20.04.2013
Mark svømmede til Midtvest Cup i Herning endnu en 1500 meter, der gik helt som planlagt. Han splittede 800 meter på 8.39 og sluttede sin 1500 meter på 18.09. Dette rakte til en sølvmedalje. Nicki kom hjem med 3 bronzemedaljer. Begge drenge er inde i en periode, hvor de hele tiden forbedrer deres tider. Mark går efter at komme under 18.05 på 1500 meter. Så har han nemlig håneretten over Bent. 

Bent er heldigvis på rette kurs mod Lanzarote Ironman. Han er igen i stand til at løbe, men stadig kun i en opbyggende fase. Det er skønt, at det trods alt går den rigtige vej.

10.04.2013
Så har Mark svømmet 1500 meter til DM for hold. Tiden blev 18.20.18. Coach Martin mente ikke, at det var helt godt nok, da han ligger til at kunne svømme ca. 10 sekunder hurtigt lige nu. Mark havde rygproblemer og kunne mærke det i vendingerne. Han giver det en ny chance til Midtvest Cup i Herning den 20. april. Det ser ud til, at Mark er inde i en periode, hvor han rykker rigtigt meget. Det er skønt at se, at træningen giver resultater.

27.03.13
De sidste par måneder har været fyldt ud med mange forskellige sportsaktiviteter. Mark og Nicki har været til mange gymnastikopvisninger med Juniorholdet og Mini-juniorholdet. Det har været nogle gode oplevelser. Drengene elsker gymnastikken og udstråler stor glæde, når de er sammen med deres hold. 

Mark har også svømmet et enkelt stævne, hvor han satte PR på sin 1500 meter (18.33 min). Om godt en uge er der DHM, hvor han gerne skulle møde udhvilet og forbedre sin PR væsentligt. 

Bent er stadig i gang med opbyggende træning til Lanzarote Ironman. Hans ben kunne godt trænge til nogle bedre temperaturer. Kulden er ikke godt for ret meget, og han har desværre smerter i nogle sener og i hælen. Løbetræningen foregår i vand, så han belaster sine sener mindst muligt. 

04.02.13
Mark og Nicki blev i lørdags Danmarksmestre i Showdance sammen med "Eliteholdet". De var alle meget stolte over sejren. Det var et flot show og sejren er velfortjent.

11.01.13
Vi er alle 4 klar til en ny triathlonsæson og glæder os meget.

BENT:  Jeg mærker en klar fremgang efter behandlingen af achillessenen og er stadig igang med opbyggende træning. Jeg fornemmer lidt ømhed, men glæder mig over, at jeg kan løbe igen. Jeg træner imod årets første stævne, som er Lanzarote Ironman. Jeg håber, at jeg her kvalificerer mig til VM på Hawaii. Vi glæder os alle meget til at komme tilbage til Club La Santa.

Jeg har hele vinteren trænet effektiv cykling. Svømmeformen skal bygges op her i foråret.

Jeg har en del ferie tilgode og tror på, at jeg kan køre mig i topform herhjemme. Jeg håber, at foråret byder på gode temperaturer og dejligt vejr.

2012 var bestemt ikke mit år. Jeg er meget taknemmelig for, at mine sponsorer har valgt at støtte mig i det nye år også. Tusind tak til jer alle .

Mark og Nicki har sidst i 2012 vist store personlige forbedringer i svømning og gymnastik. Mark er begyndt at træne triathlon på et mere seriøst niveau og hygger sig meget med det. Mark og Nick håber begge, at de kan nå langt i triathlonsporten.

2013 bliver et meget anderledes år for os alle 4, da Mark jo afslutter 9. klasse i juni. Han fortsætter i 10. klasse på Vesterlund Efterskole, hvor han får rig mulighed for at dyrke gymnastik. Han vælger friluftsliv som valgfag, så han kan passe triathlontræningen på bedste vis. Der venter ham et spændende år.  - Det bliver hårdt for os andre at undvære ham derhjemme. 

De kommende måneder byder på en masse triathlonsamlinger for Marks vedkommende,svømmestævner, danseturneringer og gymnastikopvisninger.

LONNIE : Jeg glæder mig også til at komme igang med træningen her i foråret. Min nye Quintana Roo skal snart ud på landevejen. Den er superflot og det motiverer mig meget, at jeg har fået en ny cykel. Tiden er meget presset her i starten af året pga meget arbejde, men i foråret skal jeg nok få trænet effektivt sammen med mine drenge.  

Bent og Lonnie Andersen | Højgade 18, 7400 Herning - Denmark | Tlf.: 40108652