Familien Andersen / Lonnie Andersen

Lonnie Andersen

Lonnie Andersen - 27.06.1969

Arbejde:  Oversætter/Korrespondent ved Stafast A/S

Triathlon siden:  1993 Tidligere sport:  Dans, Fitness 
 
Klub:  Ninjas  
 
Bedste resultater:
5 x sølvvinder til DM i Duathlon kort/lang 3 x bronze til DM i Duathlon kort/lang
15 x Ironman Finisher – heraf 2 x Hawaii Ironman Finisher
Lanzarote Ironman 2001: nr. 9 overall  
1995: Nr. 2 Vesttyske Mesterskaber i Duathlon for Lemgo TV.

Bedste tider: 
½ Ironman: 4 timer og 40 min. ved Silkeborg ½ Ironman
Ironman: 10 timer og 22 minutter 
10 km løb: 36.01 minutter 
21,1 km: 1 time og 23 min. på ½ Ironman
 
Træningsmængde pr. uge:1-5 timer afhængigt af drengenes ugeprogram.

Baggrundshistorie:
Jeg blev i 1993 opfordret til at prøve kræfter med triathlonsporten. Jeg tog med ud til den lokale klub, Team Triathlon Herning, hvor jeg fik en god modtagelse af klubbens herrer. Alle 3 discipliner var nye og ukendte, så det var dejligt, at der var nogen, der havde lyst til at hjælpe mig i gang. 

 I det efterfølgende efterår vandt jeg min første bronzemedalje til DM i lang duathlon. Det følgende forår vandt jeg en flot sølvmedalje foran et par af pigerne på landsholdet. Det blev starten til nogle spændende år i triathlonsporten. Jeg stillede i en lang årrække også op for en triathlonklub i Lemgo i Tyskland. Her konkurrerede jeg imod 70-80 piger i stedet for den lille flok derhjemme. Det var lærerigt og spændende.

Da Bent begyndte at køre Ironman, fik jeg lyst til at prøve kræfter med denne distance. Vi fik Mark i 1997, så jeg besluttede mig for at tilmelde mig til Ironman i Roth det følgende år. Så havde jeg noget at træne efter. Det blev til en god oplevelse og det er sidenhen blevet til endnu flere Ironmanstævner.
 
Min mor stod altid klar til at hjælpe med at passe drengene og tog gerne med på træningslejr. Hun var den, som gjorde det muligt, at både Bent og jeg kunne træne triathlon på et seriøst plan. Vi mistede hende desværre meget pludseligt i 2004, da hun døde af en hjerneblødning i en alder af 52 år. Det var på alle måder hårdt, da vi var meget tætte. I årene derefter måtte jeg lægge min sport på hylden og træne som motionist. Vi besluttede os for at satse 100% på Bent, som jo også har bevist, at han er en af de bedste i sin årgang.  

Efterhånden som drengene er blevet større og mere aktive, blev det endnu sværere for mig at få tid til at træne kontinuerligt, så stævnerne køres mest på erfaring. Finishertiderne bærer selvfølgeligt præg af manglende træning, men jeg nyder stadig min sport. - Motivationen er der stadig.
Bent og Lonnie Andersen | Højgade 18, 7400 Herning - Denmark | Tlf.: 40108652